Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Μόλις στο 47% η εισπραξιμότητα από φορολογικούς ελέγχους παλαιών υποθέσεων

Πιτσιλής (ΑΑΔΕ):  Μόλις στο 47% η εισπραξιμότητα από φορολογικούς ελέγχους παλαιών υποθέσεων
Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ κάνει γνωστό, πως σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται προτάσεις για αλλαγή του συστήματος επιβολής των προστίμων
Παραδοχή από τον διοικητή της Ανεξάρτης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή ότι, η εισπραξιμότητα από τους φορολογικούς ελέγχους παλαιών υποθέσεων δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα έσοδα για το Δημόσιο.
Η εισπραξιμότητα από τους ελέγχους της τελευταίας πενταετίας φτάνει στο 47% ενώ για τις υποθέσεις προηγούμενων ετών διαμορφώνεται κοντά στο 9% σημειώνει ο κ. Πιτσιλής σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.
Ο κ. Πιτσιλής τονίζει, πως η φορολογική διοίκηση θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική των παρατάσεων.
Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ κάνει γνωστό, πως σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται προτάσεις για αλλαγή του συστήματος επιβολής των προστίμων και των προσαυξήσεων, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η φορολογική συμμόρφωση και όχι η εξόντωση των επιχειρήσεων.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης 100 δόσεων, σημειώνει ότι οι «δοσοποιήσεις» έχουν καλή εισπραξιμότητα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση είναι πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης