Παπαδημητρίου: Αναβαθμισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, μετά την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Παπαδημητρίου: Αναβαθμισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, μετά την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ
Εστιάζοντας στο επενδυτικό ενδιαφέρον, ανέφερε πως αποδείχτηκε ότι σταθερά αυξάνει, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις με επιχειρηματίες και funds σε Ουάσιγκτον, Σικάγο και Νέα Υόρκη
Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, υπάρχουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρότζεκτ και τομείς ενδιαφέροντος των Αμερικανών επενδυτών στην Ελλάδα, σημειώνει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην ταξίδι τους στις ΗΠΑ και παρέστη στις συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump και Αμερικανούς επιχειρηματίες, εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» πού οφείλεται το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα και απαριθμεί συγκεκριμένες επενδύσεις, όπως το καζίνο στο Ελληνικό και τα Ναυπηγεία Σύρου (Νεώριο), που θα αποδειχτούν επωφελείς για την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει πως όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει στην επίσημη ανακοίνωσή του στον Τύπο ότι η Ελλάδα έχει μπει στη φάση της ανάπτυξης και η Αμερική θα τη στηρίξει και, μάλιστα, προχωρά στην απόφαση να δημιουργηθεί μόνιμη ομάδα εργασίας μεταξύ των δύο υπουργών Οικονομίας, είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον αναβαθμίστηκε.
Σύντομα, επισημαίνει, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, όταν αυτή η ομάδα αρχίσει να λειτουργεί. Και στις συναντήσεις ο πρόεδρος Trump και ο αντιπρόεδρος Pence εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να υποστηρίξουν επενδύσεις αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Εστιάζοντας στο επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, ανέφερε πως αποδείχτηκε ότι σταθερά αυξάνει, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις με επιχειρηματίες και funds σε Ουάσιγκτον, Σικάγο και Νέα Υόρκη.
Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση πως στις ΗΠΑ έχουν καταλάβει πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα και παρατηρεί πως αυτό «που βλέπουμε τώρα είναι κάτι διαφορετικό, επειδή υπάρχει και αυτή η παρότρυνση από τον Λευκό Οίκο και οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχει αναβαθμιστεί η συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».  

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS