Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά – Καμία ζημιά σε οικία σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά – Καμία ζημιά σε οικία σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα
Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα
Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, η οποία απείλησε αργά χθες το βράδυ τα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα και οδήγησε σε εκκενώσεις σπιτιών.
Χάρη στην ισχυρή παρουσία της Πυροσβεστικής και την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, δεν υπήρξε καμία καταστροφή σε σπίτι στα δύο αυτά χωριά ενώ και σήμερα το πρωί η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι πολύ καλύτερη.
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου, στην Κεφαλονιά.
Κάτοικοι και τουρίστες από τους οικισμούς Σιμωτάτα και Λουρδάτα εκκένωσαν τα σπίτια για προληπτικούς λόγους, ενώ άλλη μια εστία φωτιάς εντοπίστηκε κοντά στο χωριό Ρατζακλί.
Πλέον η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο κοντά στο χωριό Βλαχάτα και οι αρμόδιοι εκτιμούν πως με την ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών μέσων και τη συνδρομή των εναέριων, γρήγορα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υποστήριξε ότι η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο που έφτασε στις αυλές των σπιτιών στα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχει ελεγχθεί και ότι η κατάσταση ελέγχεται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
«Η συντονισμένη δράση που υπάρχει εκτιμούμε ότι θα αποσοβήσει τα χειρότερα» είπε ο κ.Γαλιατσάτος.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν αεροσκάφη.
«Η κινητοποίηση ήταν άμεση και αποτελεσματική.
Δώσαμε μάχη αυλή, αυλή για να μην καούν σπίτια.
Το ρεύμα έχει διακοπεί στο νότιο τμήμα του νησιού, δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν καμένα οχήματα» είπε ο κ.Δραγκουλόγκωνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης