Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Έγκαιρα στους Δήμους τα κονδύλια για πυροπροστασία – Στην τελευταία φάση κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες

Σκουρλέτης: Έγκαιρα στους Δήμους τα κονδύλια για πυροπροστασία – Στην τελευταία φάση κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες
Δεν έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια ο στενός προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση ότι τα κονδύλια για πυροπροστασία δόθηκαν έγκαιρα στους Δήμους διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι δεν έχει μειωθεί ο στενός προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικότητα όλα αυτά που αναφέρονται, οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά, υλικά κτλ».
«Δεν μπορεί όταν υπάρχει μία σφικτότατη δημοσιονομική πολιτική να μην αφήνει το αποτύπωμά της σε διάφορους τομείς του κράτους.
Σήμερα μιλάμε για την Πυροσβεστική, αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την Υγεία, την Παιδεία, πολλές άλλες κατηγορίες εργαζόμενων και πεδίων δράσης του κράτους και της Πολιτείας.
Αυτό αναδεικνύει πόσο παράλογη είναι πολλές φορές αυτή η πολιτική, που έχοντας μία εντελώς ισοπεδωτική προσέγγιση δημιουργεί επιπλέον κόστος.
Όταν δεν διαθέτεις τα απαιτούμενα χρήματα για την πυροπροστασία έγκαιρα, όταν δεν έχεις ένα μηχανισμό σε άριστη κατάσταση, τότε η ζημιά που θα προκληθεί και το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι από το υπουργείο δόθηκαν έγκαιρα τα κονδύλια πυροπροστασίας.
«Αν μιλήσουμε για τις πυρκαγιές, στον τομέα της πυροπροστασίας, πολύ έγκαιρα φέτος είχαν γίνει συσκέψεις, έχουν δοθεί κονδύλια.
Στο υπουργείο Εσωτερικών που γνωρίζω έχουν δοθεί περίπου 17 εκατ. ευρώ στους 319 από τους 325 δήμους, αποκλειστικά για πυροπροστασία.
Η αξιοποίησή τους είναι πρώτα από όλα ευθύνη της Αυτοδιοίκησης.
Έχουμε περιπτώσεις δημάρχων που πραγματικά αξιοποίησαν τα κονδύλια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχουμε και μαρτυρίες πολιτών για έλλειψη έστω στοιχειωδών μέτρων, αλλά αυτά πρέπει να τα κρίνει κανείς στο συγκεκριμένο επίπεδο, να δημιουργεί την πίεση η ίδια η κοινωνία προς τους αιρετούς, όπως σε κάθε επίπεδο εξουσίας, για να κάνει καλά τη δουλειά της» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος χαρακτήρισε μηδενιστική προσέγγιση το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει σήμερα περιβαλλοντικός σχεδιασμός στην Ελλάδα».
«Προφανώς υπάρχουν πολιτικές που ακολουθούνται, παίρνονται μέτρα σε διάφορους τομείς, αλλά οι ανάγκες και η εμπειρία τα τελευταία χρόνια απαιτούν να κάνουμε πολύ περισσότερα.
Το περιβάλλον δεν είναι κάτι που αναπαράγεται από μόνο του, αλλά μας στέλνει ένα διαρκές SOS τα τελευταία χρόνια λόγω και της κλιματικής αλλαγής.
Επιβάλλεται λοιπόν να παίρνουμε περισσότερα και δραστικότερα μέτρα» υποστήριξε ο υπ.Εσωτερικών, αναφέροντας πως οι δασικοί χάρτες και το κτηματολόγιο είναι στην τελευταία φάση.
«Η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και κατ΄ επέκταση του Κτηματολογίου θα έρθει να καλύψει ένα τεράστιο κενό στην θεσμική οργάνωση και θωράκιση της χώρας.
Δεν είναι κάτι εύκολο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με διαχρονικές καθυστερήσεις και παθογένειες του ελληνικού κράτους, αλλά θεωρώ ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης έχουμε μπει στην τελευταία φάση ολοκλήρωσης αυτού του έργου» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης