Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση άφησε την χώρα στην τύχη της - Μηδενικός σχεδιασμός για τις πυρκαγιές

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση άφησε την χώρα στην τύχη της - Μηδενικός σχεδιασμός για τις πυρκαγιές
Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης θα πει συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι άφησε την χώρα στην τύχη της καθώς ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν μηδενικός εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί.
Όπως αποδεικνύεται από γραπτή ερώτηση που είχα καταθέσει στις αρχές Μαΐου στα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ο φετινός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν μηδενικός.
Αν διαβάσετε την απάντηση που μου είχε δώσει τότε ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Πάνος Καμμένος, για τη διαθεσιμότητα των αεροσκαφών και πότε θα έβγαιναν τα συμβόλαια για τα ελικόπτερα και την τελική απόδοση και λειτουργία των αεροσκαφών, θα νομίσετε πως, πραγματικά, οι άνθρωποι άφησαν τη χώρα στην τύχη της» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως «η απουσία του κυρίου πρωθυπουργού στην αρχή, όταν όλη η Ελλάδα τον έψαχνε επί τετραημέρου, για να εμφανιστεί τελικά και να μας πει ότι δεν έγινε τελικά μεγάλη καταστροφή προκάλεσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε έναν απίστευτο πραγματικά βαθμό».
Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται στη ΝΔ για το ότι δεν ψήφισε τον περασμένο Φεβρουάριο την τροπολογία για τους πυροσβέστες στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
«Αυτό που όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει ήταν ότι η κυβέρνηση έκανε με αδιαφανή τρόπο ανανεώσεις συμβασιούχων ενώ εμείς θέλαμε δημόσιους διαγωνισμούς για να γίνουν κανονικές προσλήψεις.
Αυτή ήταν η διαφορά.
Δεν ήταν για να μην έχουμε πυροσβέστες, αλλά για να έχουμε πυροσβέστες συνεχώς και σωστά» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την κριτική του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου για την απουσία αναφοράς στους δασικούς χάρτες από τα μέτρα που παρουσίασε χθες ο κ.Μητσοτάκης, είπε ότι «η ΝΔ είναι πολύ υπέρ των δασικών αρχών, αρκεί να γίνονται σωστά».
Σε ερώτηση για το τι θα πει στη ΔΕΘ ο κ.Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως «δεν θα φέρει πάντως πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κατά τα πρότυπα του κ. Τσίπρα, το 2014».
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή δεν είναι Αλέξης Τσίπρας, δεν πρόκειται να πάει στη Θεσσαλονίκη ούτε για να κοροϊδέψει τους Θεσσσαλονικείς ούτε για να κοροϊδέψει τους υπόλοιπους Έλληνες.
Θα πει, όπως και πέρυσι - με τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν προκύψει ύστερα από έναν χρόνο - τα συγκεκριμένα πράγματα, ανά κωδικό προϋπολογισμού, που μπορούν πράγματι να γίνουν.
Εμείς, να υποσχεθούμε πράγματα μόνο και μόνο για να γίνουμε αρεστοί και μετά να μας βρίζει ο κόσμος και να λέει άλλα μας υποσχεθήκατε και άλλα κάνατε, δεν υπάρχει περίπτωση» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS