Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δέσμευση για μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% και φορολογίας στις εταιρείες στο 20% - Επαναδιαπραγμάτευση πλεονασμάτων

Μητσοτάκης: Δέσμευση για μείωση  ΕΝΦΙΑ κατά 30% και φορολογίας στις εταιρείες στο 20% - Επαναδιαπραγμάτευση πλεονασμάτων
Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της, πως μετέτρεψε την Ελλάδα σε κακέκτυπο λατινοαμερικανικής χώρας
Σκληρή επίθεση  στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 82ης ΔΕΘ από το οποίο ξεδίπλωσε το κυβερνητικό του σχέδιο με άξονες τη μείωση των φορολογικών βαρών στις εταιρίες στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και την τόνωση των επενδύσεων.
Δεν μας αξίζει η Ελλάδα των μαθητευόμενων μάγων, ας κάνουν στην άκρη, η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της, πως μετέτρεψε τη χώρα σε κακέκτυπο λατινοαμερικανικής δημοκρατίας. 
«Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν», είπε για την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο βήμα της 82ης ΔΕΘ.
«Η αγωνία μου είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «οραματίζομαι μία ευημερούσα χώρα με προκοπή και αξιοπρέπεια».
«Όταν μιλώ για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έχω στο μυαλό μου ανθρώπους», σημείωσε.
«Δεν έχω στο νου μου τα νούμερα του ΑΕΠ όταν μιλώ για ανάπτυξη», σημείωσε.
Βόμβα στα θεμέλια του έθνους χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ το δημογραφικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε στην ομιλία του στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών βαρών και εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ και των φορολογικών βαρών - Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή για τρία χρόνια

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% μέσα στα δύο πρώτα χρόνια αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, λέγοντας πως θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνησή του.  
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε, επίσης,  για απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, με εγγύηση ότι δεν θα αλλάξει για μια 5ετία.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε επίσης την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια.
Στον πρωτογενή τομέα, προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η υποστήριξη του επιχειρημτία αγρότη που παίρνει ρίσκα, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το νομοσχέδιο για τη νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί, σημείωσε.
«Χρειάζεται µια κυβέρνηση των καλύτερων, όχι των κολλητών, των συγγενών και φίλων, που θα υλοποιήσει ένα τολµηρό σχέδιο αλλαγών» υπογράμμισε.
«Να αποδεσμευτούμε από τα δεινά του κρατισμού.
Να αποκτήσουμε ένα κράτος που θα κάνει μόνο αυτά που πρέπει», συνέχισε.
«Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό» διαμήνυσε και τόνισε πως «μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους».

Απόλυτη προτεραιότητα οι ιδιωτικοποιήσεις

Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασµένων ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσε και τόνισε, πως το κόμμα του θέλει εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα, αλλά με απλοποίηση των διαδικασιών.
Η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα, διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Υπέρ ενός νέου προτύπου επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επίσης, τόνισε πως «θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα με σεβασμό στο περιβάλλον».

Επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων με τους εταίρους μας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων σε συνεννόηση με τους δανειστές της χώρας, καθώς χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό τον στόχο του 3,5% που έχει τεθεί.
Εμείς έχουμε σχέδιο και σοβαρότητα και θα πείσουμε τους δανειστές μας, τόνισε.
«Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον, γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί τη φορολογική εξόντωση των πολιτών.

«Ναι» στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Επιπροσθέτως ο Πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στόχος μου να γίνουμε το καλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Τα πανεπιστήµια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας.
Μέρος της χρηµατοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους, υπογράμμισε. Χρειαζόμαστε επιδοματική πολιτική με ενσωμάτωση των επιδομάτων σε ένα εγγυημένο εισόδημα.
Η ΔΑΠ θα επανιδρυθεί σε άλλη λογική, οι φοιτητές δεν θα ψηφίζουν στις εκλογές των πρυτανικών οργάνων.
«Οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα πανεπιστήμια, δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα σε κανένα πανεπιστήμιο», είπε χαρακτηριστικά.
Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται
Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα στην οποία το καλύτερο διαβατήριο για τν επιτυχία είναι κυριολεκτικά το διαβατήριο, υπερτόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Νόμος και τάξη
Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν, η αστυνομία θα κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της, ξεκαθάρισε.
Αναφέρθηκε εξάλλου  στη σημασία της ασφάλειας των πολιτών, λέγοντας πως είναι προϋπόθεση της ελευθερίας.
    
Το σχέδιο Μητσοτάκη

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε πως το σχέδιο του για την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση και την επαναφορά της στην κανονικότητα θα περιγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει την πρότασή του σε τρείς βασικούς άξονες που είναι «δουλειές για τους πολλούς, μείωση φόρων και προστασία των αδυνάτων» όπως χαρακτηριστικά αναμένεται να πει προσθέτοντας ότι αυτό είναι το όραμά του για την Ελλάδα του τώρα και του αύριο.  
Μάλιστα αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «μόλις πέντε μέρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ., οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για ιδιωτικές επενδύσεις, αποδείχθηκαν λόγια του αέρα και η ανικανότητα της Κυβέρνησης, δυστυχώς, επεκτάθηκε ακόμη και σε αυτονόητες δράσεις του κρατικού μηχανισμού».
Επιπλέον αναμένεται να αξιοποίηση πολιτικά και το περιστατικό της εκτεταμένης μόλυνσης στην παράκτια ζώνη της Αττικής κάνοντας λόγο για «αποτυχία παρέμβασης» η οποία όπως θα πει «ήταν δυστυχώς καθολική στο συμβάν που προκάλεσε την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό».
Απέναντι σε αυτήν την «γκρίζα εικόνα» όπως αναμένεται να την χαρακτηρίσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα καταθέσει, με την ομιλία του στη Δ.Ε.Θ., «τη μοναδική, ρεαλιστική, θετική και αισιόδοξη λύση και προοπτική για τους Έλληνες».
Η ομιλία του περιλαμβάνει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο και το δικό του επεξεργασμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  το όραμά του για την πατρίδα είναι να πετύχει την ευημερία, την προκοπή για όλους.
Να είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, με πραγματική ελευθερία και γνήσια αλληλεγγύη.
Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους.
Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς.
Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση.
Θα περιγράψει την Ελλάδα που αξίζουμε, την χώρα που οι άξιοι επιβραβεύονται και οι πιο αδύναμοι υποστηρίζονται.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού".
Στόχος του είναι μια ισχυρή δημοκρατία με στιβαρούς θεσμούς που εγγυώνται δικαιοσύνη, διαφάνεια, λογοδοσία.
Περιγράφοντας με σαφήνεια το «ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο σχέδιό του» όπως αναμένεται να πει, θα αναδείξει τρεις προτεραιότητες:
α. τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας  μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων,
β. τη μείωση στα φορολογικά βάρη με παράλληλο ανορθολογισμό στη λειτουργία του Κράτους, και
γ. Να σταθούμε κοντά στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με βάση αυτές τις προτεραιότητες, θα περιγράψει τα συγκεκριμένα μέτρα και τις πολιτικές, μέσα από τις οποίες θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης