Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (υπ. Ναυτιλίας): O Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος

Κουρουμπλής (υπ. Ναυτιλίας): O Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος
Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της EMSA επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουρουμπλής
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι καλά ενημερωμένος, δήλωσε σήμερα (20/9/2017) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφορικά με το ελληνικό αίτημα προς τον Μηχανισμό Θαλάσσιας Ασφάλειας (EMSA) για το ναυάγιο στον Σαρωνικό.
«Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της EMSA, Radina Russeva, όπως δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουρουμπλής.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Russeva ανέφερε ότι «το ελληνικό αίτημα προς τον EMSA κατατέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι στις 13 όπως υποστηρίζει τόσες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης.
Δηλαδή κατατέθηκε δύο ημέρες μετά το ναυάγιο και όχι τέσσερις όπως λέει ο αρχηγός της Ν.Δ.
Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το ναυάγιο έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και όχι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου», προσθέτει ο υπουργός.
Παράλληλα, αναφορικά με τα 16 πλοία που έχει διαθέσιμα ο EMSA ανά πάσα στιγμή, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε:
«Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ποιο πλοίο είναι προτιμότερο.
Αυτό που είναι ήδη στην Ελλάδα ή το πιο κοντινό στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στη Μάλτα και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10 κόμβων που αναπτύσσει, θα ερχόταν σε 3,5 ημέρες;
Προφανώς το ελληνικό πλοίο, το οποίο ανέλαβε υπηρεσία, αμέσως μόλις τελείωσε την αποστολή που εκτελούσε», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.
Νωρίτερα, η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, μετά την ανακοίνωση του Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας για καθυστερημένη έκκληση της κυβέρνησης στο ναυάγιο του Σαρωνικού.
«Μετά την σημερινή επιβεβαίωση της Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA), κυρίας Russeva, ότι η Κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2017, ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του», αναφερόταν στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης