Θεοχάρης: Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά καταστρέφει την προοπτική για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά καταστρέφει την προοπτική για τη δημιουργία θέσεων εργασίας
Χρειαζόμαστε επενδυτές χρειαζόμαστε δουλειές για τους νέους χρειαζόμαστε σχέδιο για να φύγει η χώρα μπροστά
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ανακοίνωση της Al Rayyan για αποχώρηση από τη Ζάκυνθο, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, κατηγορώντας τη ότι για άλλη μια φορά καταστρέφει την προοπτική για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.
Μάλιστα τονίζει πως σε ερώτηση του στις 18/11/2016 προς το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα εξελίσσεται σε πίθο των Δαναΐδων.
«Επεσήμανα δε πως η κυβέρνηση από τη μία διακηρύσσει τη δημιουργία φιλικού κλίματος για ξένες επενδύσεις και από την άλλη υπονομεύει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες όταν αυτές εκδηλώνονται.
Η συγκεκριμένη ερώτηση είχε ως αντικείμενο την επένδυση στον τομέα του τουρισμού της κρατικής επενδυτικής εταιρίας του Κατάρ Al-Rayyan στη Ζάκυνθο, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, η οποία τότε κινδύνευε να ματαιωθεί», αναφέρει η ανακοίνωση του κου Θεοχάρη.
«Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ανακοινώθηκε επίσημα η αποχώρηση της Al Rayyan του Κατάρ ως επενδυτή από την Ελλάδα.
Μετά το Ελληνικό, μετά την Κασσιόπη, μετά τις Σκουριές, η ματαίωση της επένδυσης της Ζακύνθου έρχεται να πλήξει ακόμα πιο σκληρά την εικόνα της Ελλάδας ως προορισμού προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων.
Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά καταστρέφει την προοπτική για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.
Άλλα λένε στα λόγια και άλλα κάνουν στις πράξεις.
Δεν αρκούν οι ευχές και τα συνθήματα περί success story.
Τα παραμύθια της κυβέρνησης έχουν δράκους και πρίγκιπες.
Η πραγματική ζωή όμως θέλει αλήθειες.
Χρειαζόμαστε επενδυτές, χρειαζόμαστε δουλειές για τους νέους, χρειαζόμαστε σχέδιο για να φύγει η χώρα μπροστά» καταλήγει η ανακοίνωση του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS