Κεφαλογιάννη: Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια έχει ήδη υπονομευτεί από τον πρωθυπουργό και τις πολιτικές του

Κεφαλογιάννη:  Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια έχει ήδη υπονομευτεί από τον πρωθυπουργό και τις πολιτικές του
«Ζητάμε και θα πετύχουμε μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες, μακριά από στενές κομματικές ταμπέλες» αναφέρει η πρώην υπουργός
Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά ασκεί η βουλευτής Α΄Αθηνών της ΝΔ και πρώην υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
«Η "έξοδος από τα μνημόνια" έχει ήδη υπονομευτεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τις πολιτικές του και πάνω σε αυτό θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να υπάρξει ένα consensus με τους εταίρους για μείωση της φορολογίας και υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης» σημειώνει η κ. Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
«Η ΝΔ καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπερβεί τη στείρα πρακτική που θέλει την άσκηση αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, την εύκολη παροχολογία, το χάιδεμα των αυτιών.
Ζητάμε και θα πετύχουμε μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες, μακριά από στενές κομματικές ταμπέλες.
Αυτές οι συμμαχίες μπορούν να μας δώσουν την αυτοδυναμία» υποστηρίζει η πρώην υπουργός.
Ερωτηθείσα για τις απόψεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάφη οι οποίες χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ακραίες έως ακροδεξιές, η κ. Κεφαλογιάννη απαντά:
«H Νέα Δημοκρατία είναι μια «ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη», όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που διαχρονικά περιελάμβανε στελέχη με διαφορετικές προσεγγίσεις, απόψεις και τρόπους εκφοράς του πολιτικού λόγου.
Υπό την αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, βέβαια, ότι άπαντες σέβονται την ιδρυτική διακήρυξη, τις πολιτικές αρχές της και τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Είμαστε η παράταξη του μέτρου και της μετριοπάθειας, κι αυτό το έχουμε αποδείξει στην πράξη πολλές φορές. Αυτό το στοιχείο της ταυτότητάς μας είναι αδιαπραγμάτευτο».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ για την διάλυση της ΔΑΠ, η κ. Κεφαλογιάννη, χαρακτηρίζει τη ΔΑΠ «δυναμική πηγή παραγωγής πολιτικής σκέψης», σημειώνει, ωστόσο, ότι «οφείλει να αναπροσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα».  

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS