Ναι Θεοδωράκη στις προτάσεις Αλεβιζάτου για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην κεντροαριστερά

Ναι Θεοδωράκη στις προτάσεις Αλεβιζάτου για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην κεντροαριστερά
Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες
Θετικά απάντησε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με την κοινή σύσκεψη των υποψήφιων αρχηγών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, για την εξ’ αποστάσεων ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί».
Η επιστολή, απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:
Προς Ν.Κ.Αλιβιζάτο
Αγαπητέ κύριε καθηγητά,
Διάβασα με προσοχή το σχέδιό σας με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε να οδηγηθούμε στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.
Είμαι σε γενικές γραμμές σύμφωνος.
Τις επιμέρους παρατηρήσεις μου θα τις εκθέσω στη συνάντηση της Τρίτης που θα γίνει υπό την προεδρία σας.
Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης.
Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό θα ομονοήσουμε, τελικά, και οι 10 υποψήφιοι.
Είναι άλλωστε σημαντικό ότι οι σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – όπως και ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος – υπερασπίζονται το δικαίωμα των φίλων και των μελών να μπορούν να ψηφίσουν είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως.
Και πρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να γίνουν όλα σωστά.
Η μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες δεν ενέχει απολύτως κανένα κίνδυνο.
Αντιθέτως, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο μέλημά μας είναι η ανοιχτή και αξιόπιστη διαδικασία και όχι μια κομματική ψηφοφορία ελεγχόμενη από μηχανισμούς.
Κλείνοντας θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Σταύρος Θεοδωράκης

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS