Πιτσιόρλας: Είμαστε σε θετική πορεία, θα προχωρήσει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Πιτσιόρλας: Είμαστε σε θετική πορεία, θα προχωρήσει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
Θα προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, απομένουν λεπτομέρειες είπε ο κ.Πιτσιόρλας
Την θέση ότι η Ελλάδα είναι σε θετική πορεία διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στις ιδιωτικοποιήσεις.
Μιλώντας στο συνέδριο για την κτηματαγορά "Prodexpo" ο κ.Πιτσιόρλας τόνισε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το 2018 θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να χειριστεί με μεγαλύτερη άνεση κάποια ζητήματα, όπως θέματα φορολογίας.
«Όμως είμαστε σε θετική πορεία και μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι χωρίς υπαναχωρήσεις και με καλύτερους όρους από ότι στο παρελθόν βρισκόμαστε σε πορεία ανάπτυξης» είπε ο κ.Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς golden visa και πλήθος αλλαγών που επιβάλλεται να γίνουν σε γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία δεν επιλύονται εύκολα καθώς πρόκειται για την έλλειψη κτηματολογίου, δασολογίου, θέματα σχετικά με τη χρήση γης και το χωροταξικό σχεδιασμό.
«Θέματα σχετικά με την αρχαιολογία και δασικά ζητήματα δεν επιλύονται με πολιτικές εντολές αδικούμε τη φύση του προβλήματος και αποπροσανατολιζόμαστε.
Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι στην κρίση του δασάρχη είναι να πει τι είναι δάσος και τι δεν είναι.
Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του, να αφαιρέσουμε τη βάση πάνω στην οποία αντιμετωπίζονται τέτοια θέματα» είπε ο κ.Πιτσιόρλας.
Ερωτηθείς για τη φορολογία ο κ.Πιτσιόρλας σημείωσε ότι υπάρχουν προβλήματα ιδιαίτερα μέσα στα χρόνια της κρίσης, αλλά όπως είπε, «μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 πιο ψύχραιμα θα μπορούμε να επιλύσουμε, καταρχήν, κάποια ακραία ζητήματα όπως η φορολόγηση των επαγγελματικών ακινήτων».
«Αλλά δεν έχουμε το περιθώριο αυτή την στιγμή να ανοίξουμε αυτά τα ζητήματα με την εμπέδωση μια νέας φορολογικής συμμετοχής και κυρίως να διευρυνθεί η φορολογική βάση» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος αναφορικά με το Ελληνικό είπε ότι θα προχωρήσει η επένδυση καθώς έχουν απομείνει μόνο λεπτομέρειες για να αντιμετωπιστούν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS