Τζανακόπουλος: Να μην υπάρξουν τεχνητές καθυστερήσεις από το ΔΝΤ, για να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση

Τζανακόπουλος: Να μην υπάρξουν τεχνητές καθυστερήσεις από το ΔΝΤ, για να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση
Η στάση του ΔΝΤ για μη λήψη νέων μέτρων αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την περαιτέρω συνεργασία μας, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Να μην προκαλέσει τεχνητές καθυστερήσεις, ώστε για να ολοκληρωθεί άμεσα η τρίτη  αξιολόγηση, κάλεσε το ΔΝΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η στάση του ΔΝΤ για μη λήψη νέων μέτρων αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την περαιτέρω συνεργασία μας, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σημείωσε μάλιστα ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Lagardeμ, στην οποία το κλίμα ήταν «πάρα πολύ θετικό το κλίμα».
Διαψεύστηκαν όσοι έκαναν λόγο για νέα μέτρα, η ανάπτυξη το 2017 θα είναι κοντά στο 2%, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις σχετικά με τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι εάν κλείσει δεν θα επηρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους.
«Το κόστος της αναβάθμισης είναι στα 1,1 δις ευρώ και θεωρούμε ότι είναι η φθηνότερη επιλογή», τόνισε.
«Κάτι θα ξέρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από εξοπλιστικά προγράμματα και αντισταθμιστικά», ανέφερε με νόημα.
«Το χρονοδιάγραμμα είναι δεδομένο και πλήρως καθορισμένο για το τι θα συμβεί μετά την γ' αξιολόγηση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο στις ΗΠΑ και είναι πολύ χρήσιμο η ανάπτυξη να τονωθεί με επενδύσεις, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Πολύ σύντομα θα δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά το επενδυτικό ενδιαφέρον Αμερικάνων στην Ελλάδα, εκτίμησε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Η επισκεψη στις ΗΠΑ

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ «εντάσσεται στο πλαίσιο του δόγματος της  πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και επιβεβαιώνει την  αναβάθμιση της οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας  της χώρας, την οποία αναγνώρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επίσης και όλοι οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη που τα τελευταία δύο χρόνια έχει συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός», τόνισε εισαγωγικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος θύμισε ότι --«μετά από μία μακρά  περίοδο διεθνούς απομόνωσης της χώρας», όπως τόνισε-- ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του με τον Barack Obama, δύο φορές με τον Vladimir Putin, τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, την Angela Merkel, καθώς και με τους Γάλλους Προέδρους Hollande και Macron, ενώ επισκέφτηκε και την Κούβα.
 Την ίδια ώρα, θύμισε ο κ. Τζανακόπουλος, η ελληνική κυβέρνηση είχε την πρωτοβουλία για τη Σύνοδο των χωρών του Νότου, η οποία, όπως τόνισε, εξελίσσεται πλέον σε θεσμό, ενώ οι τριμερείς Σύνοδοι με Κύπρο και Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο, καθώς και η τετραμερής με Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία αναβαθμίζουν τη χώρα μας σε πυλώνα σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.
Ενώ, «η σημασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αναγνωρίστηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο, τους φορείς της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας αλλά και το σύνολο των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ», ανέφερε επίσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS