Παπαγγελόπουλος: Θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες»

Παπαγγελόπουλος: Θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες»
Μετά την απόφαση του ΣΤΕ να κρίνει την προηγούμενη απόφαση ως αντισυνταγματική
Την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης αναφορικά με την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων «Πόθεν Έσχες», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Αίτια για αυτήν την κίνηση η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) στις 18/10 να κρίνει αντισυνταγματική και παράνομη την προηγούμενη σχετική υπουργική απόφαση.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι «λόγω εύλογης και μεγάλης αβεβαιότητας που δημιούργησε η δημοσιοποίηση μιας άτυπης περίληψης της υπ' αριθ. 2649/2017 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, οι αρμόδιοι υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες όσον αφορά στον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων με συνδημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των παραμετρικών τιμών και των οδηγιών συμπλήρωσης πεδίων των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ».
Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει ότι «η υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον Νοέμβριο του 2016 και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για την χρήση 2016».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση, μόλις η απόφαση καθαρογραφεί από το ΣτΕ και λάβει επίσημα γνώση όλου του περιεχομένου της, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS