Γεννηματά: Η παρτιτούρα της συμφωνίας Τσίπρα – Lagarde είναι γεμάτη από νέες περικοπές

Γεννηματά: Η παρτιτούρα της συμφωνίας Τσίπρα – Lagarde είναι γεμάτη από νέες περικοπές
«O κ. Τσίπρας στο εξωτερικό παραδίδεται, στο εσωτερικό διχάζει", ανέφερε η Φ. Γεννηματά
«Η παρτιτούρα της συμφωνίας Τσίπρα – Lagarde είναι γεμάτη από νέες περικοπές»,  τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η ίδια αμφισβήτησε το «αν μπορεί αυτή η Κυβέρνηση να φτάσει και να σταθεί μέχρι το 2019».
Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως  «είπε ο κ. Τσίπρας ότι «ηχούν σαν μουσική στα αυτιά του όσα είπε η κ. Lagarde».
Οι περικοπές που θα έρθουν το 2019 μαζί με τη μείωση αφορολόγητου και τον εργασιακό μεσαίωνα είναι το αποτέλεσμα των επιλογών του κ. Τσίπρα.
Είναι οι νότες της συμφωνίας του κ. Τσίπρα με την κ. Lagarde.
Τι άλλο θα κόψει ο κ. Τσίπρας και πόσους νέους φόρους θα επιβάλλει;».
Τόνισε δε ότι «μείωση χρέους μια κυβέρνηση έκανε.
Η κυβέρνησή μας το ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην πορεία.
Η μεγαλύτερη μείωση χρέους που έγινε διεθνώς, έγινε από την Παράταξή μας και πρέπει να λέγεται αυτό.
Όλα τα άλλα είναι μόνο λόγια».
Η ίδια ζήτησε ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας Τσίπρα – Trump στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής
Όπως ανέφερε, «το δια ταύτα είναι η υπογραφή του κ. Τσίπρα σε άλλο ένα γραμμάτιο για τον ελληνικό λαό 2,4 δις.
Αυτό γνωρίζουμε βάσει όσων επισήμως είπε στο Κογκρέσο ο κ. Τραμπ, και μιλάει για 2,4 δις.
Περιμένω να ενημερωθεί άμεσα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να τοποθετηθούμε επί της συγκεκριμένης συμφωνίας και να δούμε αν έχει προβλεφθεί να υπάρχει δουλειά και για την ΕΑΒ.
Επειδή έχουμε ακούσει μεγάλα λόγια και πολλά ψέματα από την κυβέρνηση, δεν θα σταθώ στις δηλώσεις αλλά θα περιμένω τις διευκρινήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».
Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας στο εξωτερικό παραδίδεται, στο εσωτερικό διχάζει.
Βλέπω έναν πρωθυπουργό που παραδίδεται στο εξωτερικό και έρχεται στο εσωτερικό να διχάσει τον ελληνικό λαό.
Είδα τον έλληνα πρωθυπουργό να λέει ότι αυτά που κάνει ο κ. Τραμπ είναι «για καλό», αλλά για το καλό ποιών;
Μπροστά του είπε ότι καταργεί το Obamacare.
Ποιο είναι τελικά «το καλό» για τον κ. Τσίπρα;
Από την Αμερική δεν έφερε τίποτα συγκεκριμένο για επενδύσεις, αντίθετα εμείς θα δώσουμε χρήματα, εμείς θα φροντίσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στην Αμερική.
Και επιτέλους θέλω να δω τι θα κάνει για τους εργαζόμενους και τους άνεργους στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας όταν κυνηγάει ό,τι παράγει και ό,τι δημιουργεί.
Για να μπορέσει να βγάλει τον προϋπολογισμό κάνει ασκήσεις με τους αριθμούς. Πίσω όμως από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, άνθρωποι με κομμένες συντάξεις με κομμένα επιδόματα, με νοσοκομεία υπό κατάρρευση και ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που δεν προχωρά».
Σημείωσε δε, πως «η ενότητα είναι κατάκτηση που επιτεύχθηκε μετά από κόπους 2 ετών.
Και θα μπορέσω να εγγυηθώ την ενότητα και μετά τις εθνικές εκλογές και να οδηγήσω την Παράταξη και τη χώρα σε μια πραγματική ελπίδα, σε μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση».
Κατά την ίδια, «χρειάζεται η Παράταξη να δυναμώσει για να επιστρέψει ο τόπος στην κανονικότητα.
Εάν παραμείνουμε με το δίπολο ΝΔ από τη μία και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, οδηγούμαστε σε ακραία πόλωση και διχασμό του ελληνικού λαού που δεν βοηθά στην εξεύρεση λύσης και στην έξοδο από τα προβλήματα».
Αναφερόμενη στην πορεία προς την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η κ. Γεννηματά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το σημαντικό είναι πως όλοι έχουν δεσμευτεί ότι το αποτέλεσμα θα είναι αποδεκτό και αυτή είναι μια «συμφωνία κυρίων» με την οποία ξεκινάμε, διαφορετικά δεν έχει νόημα να προχωρήσουμε.
Αυτό που είχε σημασία στα διαδικαστικά ήταν να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει νοθεία, ώστε να αποδεχτούμε όλοι το αποτέλεσμα και ότι δεν θα οδηγηθούμε σε φιάσκο, ώστε να καταρρεύσει ό,τι φτιάξαμε μέχρι τώρα».
Εξέφρασε την ελπίδα  ότι «όλο και περισσότερος κόσμος θα ανταποκριθεί στην προσπάθεια που κάνουμε γιατί βλέπουν ότι είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της χώρας η αναγέννηση της Κεντροαριστεράς – χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση», ενώ υπογράμμισε θα υπάρχουν κάλπες σε κάθε καποδιστριακό Δήμο, δηλαδή περισσότερες κάλπες σε περισσότερα σημεία σε όλη την Ελλάδα.
«Ελπίζω ότι θα φτάσουμε γύρω στα 650 σημεία, οι κάλπες θα είναι πολύ περισσότερες - μπορεί να φτάσουμε τις 1200 - γιατί κάθε σημείο μπορεί να έχει περισσότερες από μια.
Θα έχουμε κάλπες και στο εξωτερικό, έχω ζητήσει από την αρχή να μπουν σε προξενεία, όπου υπάρχει αίτημα και όπου υπάρχει η δυνατότητα να υποστηριχθεί από την Εφορευτική Επιτροπή και των εκπροσώπων της.
Ήδη δουλεύει η ομάδα για τις κάλπες του εξωτερικού και είναι σε καλό δρόμο», συμπλήρωσε.
Όπως είπε, «η μεγάλη συμμετοχή δίνει μήνυμα σε όλους μας ότι με κάθε τρόπο πρέπει να μείνουμε ενωμένοι την επόμενη μέρα», εκτίμησε ότι «μπορούμε να περάσουμε τις 100.000 και οποιοσδήποτε αριθμός από εκεί και πάνω θα είναι κέρδος για την Παράταξη.
Η μεγάλη συμμετοχή δίνει δυναμική στο εγχείρημα, δίνει δυναμική και σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις και το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές, αλλά δίνει και ένα μήνυμα σε όλους μας ότι πάση θυσία πρέπει να μείνουμε ενωμένοι την επόμενη μέρα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Αυτό που δεν θέλουμε είναι περαστικούς ψηφοφόρους.
Προφανώς δεν θέλουμε να έρθουν οι οργανωμένες δυνάμεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ ή της Ακροδεξιάς να καθορίσουν το αποτέλεσμα στην Κεντροαριστερά».
Σημείωσε δε, ότι οι πολλοί υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον γύρω από το εγχείρημα, ότι είναι μεγάλο και το ενδιαφέρον των στελεχών γύρω από τις εξελίξεις.
«Από την άλλη», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά,  «είναι ξεκάθαρο ότι η Κεντροαριστερά δεν πρόκειται να στηθεί στη βάση της λογικής των φεουδαρχών και των τιμαρίων. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση.
Η νέα ηγετική ομάδα θα προκύψει από το συνέδριο, από τη βάση της Παράταξης και αυτό είναι ξεκάθαρο – τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μου αν είμαι αύριο επικεφαλής».
Ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει λογικές μηχανισμών, ίντριγκας και επετηρίδας στον νέο φορέα.
Όπως είπε, «το νέο αφορά πρόσωπα, ιδέες, προτάσεις και πρακτικές.
Στον δικό μας χώρο, στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη υπάρχει μια τεράστια ανανέωση.
Το 80% των Γραμματέων των Νομαρχιακών, αλλά και το 100% της Επικοινωνίας είναι άνθρωποι κάτω των 40 ετών.
Οφείλουμε όμως σεβασμό σε όσους κράτησαν την Παράταξη στα πολύ δύσκολα, χρειαζόμαστε την εμπειρία τους και πρέπει να τους τιμούμε.
Ναι, ανοίγουμε δρόμους στους νέους ανθρώπους».
 «Έχω χαράξει μια αυτόνομη πορεία για τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Το έχω πει από το 2015 και το τηρώ απαρέγκλιτα: αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμος λόγος, αυτοδύναμη στρατηγική.
Και αυτό ενοχλεί, ενοχλεί πολύ κόσμο που ήθελε τον χώρο μας ένα μικρό συμπλήρωμα, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ», ανέφερε σε άλλο σημείο η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS