Πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού κατέθεσε ο Μητσοτάκης

Πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού κατέθεσε ο Μητσοτάκης
Η πρόταση δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές
Πρόταση νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού κατέθεσε εκ νέου σήμερα (23/10/2017) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η πρόταση δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, στον τόπο της διαμονής τους, αρκεί να είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια της χώρας μας.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρόταση δεν αφορά μόνο τους ομογενείς, αλλά και όλους τους Έλληνες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης και οι οποίοι αδυνατούν να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους λόγω της άρνησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να υιοθετήσει την πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας.
Η πρόταση προβλέπει επίσης ότι οι ψήφοι θα προσμετρώνται στο πανελλαδικό ποσοστό των κομμάτων.
«Επί της ουσίας θα ψηφίζουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, όσοι από τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού προτίθενται να ψηφίσουν, θα πρέπει να ενημερώσουν εγγράφως το αργότερο 60 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών το προξενείο που είναι αρμόδιο για την περιφέρεια στην οποία διαμένουν.
Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα καταρτίζει τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS