Eurobank Equities: Τα βασικά μηνύματα των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Φουρλή και Aegean από το Ελληνικό Roadshow στο Λονδίνο

Eurobank Equities: Τα βασικά μηνύματα των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Φουρλή και Aegean από το Ελληνικό Roadshow στο Λονδίνο
Τι ανέφεραν οι διοικήσεις των εισηγμένων στους επενδυτές
Τα βασικά συμπεράσματα και μηνύματα που παρουσίασαν στο 12ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow στο Λονδίνο οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Φουρλής και Aegean, παρουσιάζει η Eurobank Equities:

Ο ΟΠΑΠ (Buy, τιμή στόχος 10,70 ευρώ) - Η διοίκηση μίλησε για μια πιο εποικοδομητική σχέση με τις αρχές, για το νέο πλαίσιο των VLTs που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους, μετά από επίσημη επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι επιδόσεις των VLTs βελτιώθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο και αυτή η ανοδική πορεία συνεχίστηκε μέχρι το Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά τον Kino, υπέστη μονοψήφια πτώση μετά την εισαγωγή των VLTs, καλύτερη από ό, τι αρχικά προβλεπόταν.
Ερωτηθείσα για τις online υπηρεσίες, η διοίκηση εκτίμησε ότι αυτή η αγορά έχει επεκταθεί σε 250 εκατ. ευρώ.
Σήμερα, εν μέρει λόγω της επέκτασης των στοιχημάτων από το Stihima.
Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΟΠΑΠ θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2018, πολύ πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η διοίκηση πιστεύει ότι το online παιχνίδι μπορεί να λάβει άδεια το 2018.
Από πλευράς κόστους, η διοίκηση υπενθύμισε ότι αντιμετωπίζει το διπλό κόστος τεχνολογίας το 2017-18, προβλέποντας εξοικονόμηση από το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και μετά.

OΤΕ (Buy, τιμή στόχος 13,10 ευρώ) - Στην Ελλάδα, η διοίκηση πιστεύει ότι η κάμψη στη χρήση της κινητής τηλεφωνίας που παρατηρήθηκε στο Q2 είναι πιθανό να συνεχιστεί και προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με τη δυναμική της Pay TV (η οποία άρχισε να ανακάμπτει ξανά).
Στη σταθερή τηλεφωνία, η ανάπτυξη του VDSL είναι σε εξέλιξη και ένα νέο VES - παρόμοιο σε μέγεθος με το τελευταίο - θα ακολουθήσει σύντομα.
Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, η διοίκηση φάνηκε χαλαρή σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία της τηλεόρασης Pay TV μεταξύ της NOVA και των άλλων δύο ανταγωνιστών της και ισχυρίστηκε ότι το ανταγωνιστικό τοπίο φαίνεται όλο και πιο καλοπροαίρετο.
Σε ό, τι αφορά τη ρύθμιση, οι πρόσφατες αλλαγές στην τιμή LLU μεταφράζονται σε ένα μικρό έσοδο (και κερδοφόρο).
Στη Ρουμανία, η διοίκηση στοχεύει σε μικρή ανάκαμψη του EBITDA το 2018, ελπίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε ισορροπία τις ταμειακές ροές.
Όσον αφορά την κεφαλαιακή διάρθρωση, αυτό φαίνεται να είναι υψηλή προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη.

Φουρλής (Buy, τιμή στόχος 6,30 ευρώ) - Η διοίκηση αναφέρθηκε στη βελτίωση των ρυθμών εκτέλεσης του 3ου τριμήνου και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το 4ο τρίμηνο θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στην ανάπτυξη της LFL για το ΙΚΕΑ στην Ελλάδα.
Επανέλαβε ότι η εγχώρια αγορά οικιακών ειδών παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία (αύξηση κατά 50%) που οφείλεται στην εξομάλυνση των επιπέδων διείσδυσης.
Η πορεία στις διεθνείς αγορές είναι αρκετά υγιής (ιδιαίτερα στη Βουλγαρία), με την Τουρκία να αυξάνεται σε όρους τοπικού νομίσματος, αλλά να υποχωρεί σε όρους ξένου.
Η διοίκηση αναμένει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα υποστούν πίεση, αλλά, από την άλλη πλευρά, αναμένει επίσης τον εξορθολογισμό των ενοικίων.

Aegean (Buy, τιμή στόχος 9,60 ευρώ) - Η δοίκηση ανακοίνωσε ότι η ισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς είναι πιθανό να παραμείνει θετική και φάνηκε να συμφωνεί με την άποψη ότι το 2018 δεν είναι πιθανό να δει σημαντικές αλλαγές στη δυναμική.
Ο ανταγωνισμός φαίνεται να έχει εξορθολογιστεί και, σε αυτή τη βάση, οι αποδόσεις σταθεροποιήθηκαν επίσης.
Η διοίκηση έθιξε επίσης το αναξιοποίητο δυναμικό από τα βοηθητικά έσοδα, υποδεικνύοντας ότι αναζητά τρόπους για την αύξηση της πρόσληψης βοηθητικών προϊόντων.
Όσον αφορά την ανανέωση του στόλου, η Aegean θα εξακολουθήσει να βασίζεται κυρίως σε μοντέλο λειτουργικής μίσθωσης, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει κάπως την έκθεση σε αεροσκάφοι κατά τη διάρκεια του ισολογισμού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS