Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Α» για την BP, σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Α» για την BP, σταθερό το trend
Βασικές προκλήσεις παραμένουν η διαχείριση των υψηλών επιπέδων χρέους και η επιτυχής εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων
Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS επιβεβαίωσε τη βαθμολογία «Α» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της British Petroleum (BP), διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend), επικαλούμενος τη σημαντική παρουσία της κολοσσιαίας εταιρείας σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και τις επιτυχημένες στρατηγικές της για μείωση του αντίκτυπου από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.
Βασικές προκλήσεις για την εταιρεία παραμένουν η διαχείριση των υψηλών επιπέδων χρέους, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, και η επιτυχής εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων, τα οποία αναμένεται να προσθέσουν περίπου 800.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα στην παραγωγή, έως το 2020.
Τα τελευταία χρόνια, η BP έχει επικεντρωθεί στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην αύξηση του όγκου παραγωγής από νέα έργα.
Η εταιρεία μείωσε το κόστος παραγωγής ανά μονάδα προϊόντος, από 12,75 δολάρια ανά βαρέλι το 2014, σε 7,2 δολάρια ανά βαρέλι το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Οι μειώσεις του κόστους αναμένεται να είναι βιώσιμες, καθώς έχουν επιτευχθεί μέσω βελτιώσεων της αποτελεσματικότητας και των διαδικασιών εξόρυξης, επισημαίνεται.
Η εταιρεία έχει επίσης «βάλει μπρος» πέντε από τα επτά νέα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το 2017, ενώ τα υπόλοιπα θα αρχίσουν μέχρι το τέλος του έτους.
Με πλήρη ανάπτυξη, τα νέα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν υψηλότερα περιθώρια λειτουργικών ταμειακών διαθεσίμων, ενώ, ταυτόχρονα, θα μειώσουν το κόστος κεφαλαίου.
Ο καθαρός δείκτης χρέους -προς τα κεφάλαια- που ανερχόταν σε 28,8% στις 30 Ιουνίου 2017, αναμένεται να βελτιωθεί το β' 6μηνο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης