Διεθνή

Schwab (WEF): Η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να είναι προάγγελος για κάτι πολύ μεγαλύτερο

Schwab (WEF): Η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να είναι προάγγελος για κάτι πολύ μεγαλύτερο
«Φανταστείτε 1 δισ. κατοίκους από την Αφρική να κινούνται προς το βορρά», σημειώνει με νόημα ο ισχυρός άνδρας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Καθώς η συντριβή στις τιμές των βασικών προϊόντων προκαλεί οικονομικό σοκ σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο, η Ευρώπη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα κύμα μετανάστευσης που θα επισκιάσει τη σημερινή προσφυγική κρίση, επισημαίνει ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).
«Δείτε πόσες χώρες στην Αφρική, για παράδειγμα, εξαρτώνται από τα έσοδα των εξαγωγών πετρελαίου», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του WEF σε συνέντευξή του πριν από την 46η ετήσια σύνοδό του στο ελβετικό θέρετρο του Νταβός.
«Τώρα φανταστείτε ένα δισεκατομμύριο κατοίκους να κινούνται όλοι προς το βορρά», υπογράμμισε.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης για τα εμπορεύματα έχει επικεντρωθεί στις επιπτώσεις για την οικονομία και την αγορά, ο Schwab είπε ότι ανησυχεί πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε «μια ουσιαστική κοινωνική κατάρρευση».
«Κατ 'αρχάς, θα πρέπει να εξετάσουμε τα αίτια όλου αυτού», δήλωσε.
«Ο απλός πολίτης σήμερα είναι συγκλονισμένος από την πολυπλοκότητα και την ταχύτητα όσων συμβαίνουν, όχι μόνο στον πολιτικό κόσμο αλλά και το τεχνολογικό τομέα.
Αυτή η αίσθηση της αποδιάρθρωσης έχει οδηγήσει στην αύξηση ριζοσπαστικών πολιτικών ηγετών, οι οποίοι αξιοποιούν μια πλούσια φλέβα οργής, ώστε να προωθούν πολιτικές ξενοφοβίας.
Θα πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα ότι όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι, προκειμένου να επικρατήσει η λογική» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης