Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ προειδοποιεί την Τουρκία για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

Η ΕΕ προειδοποιεί την Τουρκία για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου
Η Επιτροπή τονίζει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών μελών σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο
Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε, μέσω της εκπρόσωπου της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τις χθεσινές 141 παραβιάσεις (!) της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο.
«Η Ε.Ε. υπογραμμίζει ότι η Τουρκία χρειάζεται να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας και καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις εντάσεις και να απέχει από κάθε απειλή ή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός κράτους-μέλους ή που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Επιπλέον, τονίζει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών μελών σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο.
Κατά το περασμένο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της 28ης Απριλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Federica Mogherini υπενθύμισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μία από τις θεμελιώδεις αρχές τις οποίες καλείται να σεβαστεί η Τουρκία ως υποψήφια χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Maja Kocijancic, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτνίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης