Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το αβέβαιο πολιτικό κλίμα της Βρετανίας η επόμενη πρόκληση για την Bank of England

tags :
Bloomberg: Το αβέβαιο πολιτικό κλίμα της Βρετανίας η επόμενη πρόκληση για την Bank of England
Πάντως, τα πρόσφατα πρακτικά από τη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της ΒοΕ, δεν αναφέρονται παρά ελάχιστα στην πολιτική κατάσταση της χώρας
Το "αβέβαιο πολιτικό κλίμα της Βρετανίας" καλείται να διαχειριστεί η κεντρική τράπεζα της χώρας, Bank of England, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
"Ενώ η οικονομία της χώρας αποδεικνύεται ανθεκτική ακόμη και μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, αντιμετωπίζει ακόμη και τόσους μήνες μετά δυσκολίες. Όπως έδειξαν εξάλλου τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της, η μεγαλύτερη ανησυχίας της είναι κατά βάση η οικονομική ευρωστία της χώρας, και το... παζάρι μεταξύ ανάπτυξης και πληθωρισμού", γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg.
Στη Βρετανία ο κίνδυνος του πληθωρισμού, που μπορεί να ξεπεράσει τον στόχο του 2% της Bank of England, είναι υπαρκτός.
Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,9% τον Μάιο, ενώ οι μισθοί δεν αναπτύχθηκαν. Ούτε το ΑΕΠ αυξήθηκε.
Το διεθνές πρακτορείο παραθέτει το κάτωθι γράφημα, που παρουσιάζει ακριβώς αυτή τη σχέση μεταξύ μισθών και τιμών καταναλωτή.



Πάντως, τα πρόσφατα πρακτικά από τη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της ΒοΕ, δεν αναφέρονται παρά ελάχιστα στην πολιτική κατάσταση της χώρας.
"Δεν αναφέρονται καν στο σοκαριστικό εκλογικό αποτέλεσμα, βάσει του οποίου οι Συντηρητικοί έχασαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τους. Αυτό μπορεί, βέβαια, να μην είναι έκπληξη, αφού οι αξιωματούχοι της τράπεζας μπορεί να ήθελαν να αποφύγουν τις πολιτικές διαφωνίες", τονίζει το πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης