Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς στον Τσίπρα – Αναμένουμε πιο υπεύθυνη στάση από την Ελλάδα

Τουρκία: Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς στον Τσίπρα – Αναμένουμε πιο υπεύθυνη στάση από την Ελλάδα
«Tέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν τιμούν ούτε την προσωπικότητα του κ. Τσίπρα, ούτε το αξίωμα που κατέχει»
Την αντίδρασή της για τα χθεσινά σχόλια –κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο της Σερβίας– του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας «απρεπή» τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού πως «εμείς δεν γαβγίζουμε αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας»…
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα ανακοίνωσε πως «επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», καθώς «τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν τιμούν ούτε την προσωπικότητα του κ. Τσίπρα, ούτε το αξίωμα που κατέχει.
Η Άγκυρα αναμένει μια πιο υπεύθυνη στάση από τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης».
Την ίδια στιγμή, οι προκλήσεις της Άγκυρας με φόντο την έναρξη των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, δεν έχουν τέλος.
Η Άγκυρα και τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν επίδειξη δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και επιχειρούν να στήσουν σκηνικό έντασης στην περιοχή της Κύπρου, καθώς έχει δοθεί εντολή να βρεθούν δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο πολύ κοντά στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ ενώ το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros Ηayreddin Pasa φέρεται να προσεγγίζει τον Κόλπο της Mόρφου με τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο ακόμα και για απόβαση.
Όπως εξήγγειλε νωρίτερα η Άγκυρα, το ερευνητικό θα προχωρήσει σε νέες έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Μόρφου από το Barbaros, τις οποίες χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικές», λέγοντας ότι μετά το γεωτρύπανο και την πλατφόρμα που θα πάρει η Τουρκία, η δραστηριότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι πολύ διαφορετική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης