Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τις διαφορές μας με την ΕΕ ώστε να τις επιλύσουμε

Davis (Βρετανία): Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τις διαφορές μας με την ΕΕ ώστε να τις επιλύσουμε
Ο βρετανός υπουργός Brexit δήλωσε έτοιμος να στρθωεί στη δουλεία ώστε να πραγματοποιήσει μία επιτυχημένη διαπραγμάτευση
Τη δέσμευσή του να «στρωθεί στη δουλεία» εξέφρασε σήμερα (17/7) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, κατά τη διάρκεια της άφιξής του στις Βρυξέλλες, για το δεύτερο γύρο συνομιλιών που αφορούν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, ο Davis δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις πλέον οδεύουν «στην ουσία του ζητήματος», τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τις μεταξύ μας διαφορές ώστε να τις επιλύσουμε».
«Για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό να πραγματοποιήσουμε μία καλή πρόοδο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Davis, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα να στρωθούμε στη δουλειά ώστε να πραγματοποιήσουμε μία επιτυχημένη διαπραγμάτευση».
Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας είναι οι πρώτες που θα επικεντρωθούν λεπτομερώς στα ζητήματα που προκύπτουν από την αποχώρηση της Βρετανίας, με τις δύο πλευρές να στοχεύουν σε μία επαρκή πρόοδο μέχρι τον Οκτώβριο.
Παράλληλα, σε παρόμοιο μήκος κύμματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Brexit της ΕΕ, Michel Barnier, ο οποίος τόνισε ότι οι συνομιλίες θα βρεθούν πλεόν «στην ουσία του ζητήματος».
«Οφείλουμε να εξετάσουμε και να συγκρίνουμε τις αντίστοιχες θέσεις μας προκειμένου να σημειώσουμε ικανοποιητική πρόοδο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Barnier κατά την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης