Διεθνή

Barnier: Παραμένουν οι θεμελιώδεις διαφορές για το Brexit - Davis: Πολλά που πρέπει να συζητηθούν

Barnier: Παραμένουν οι θεμελιώδεις διαφορές για το Brexit - Davis: Πολλά που πρέπει να συζητηθούν
Μεγαλύτερη σαφήνεια σε βασικά ζητήματα ζήτησε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Michel Barnier
Μεγαλύτερη σαφήνεια σε βασικά ζητήματα ζήτησε σήμερα (20/7/2017) από τη Βρετανία ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Michel Barnier, καθώς, όπως τόνισε, ο δεύτερος γύρος συνομιλιών ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες με τις «θεμελιώδεις» διαφορές να παραμένουν.
Μετά από συνομιλίες με τον βρετανό υπουργό Brexit, David Davis, ο Barnier δήλωσε ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να διαφωνούν σχετικά με το νομοσχέδιο του «διαζυγίου» Βρετανίας - Ε.Ε., καθώς και για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία.
«Χρειαζόμαστε διευκρινίσεις για τον οικονομικό διακανονισμό, τα δικαιώματα των πολιτών και την Ιρλανδία», δήλωσε ο Barnier, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Davis.
«Η εμπειρία αυτής της εβδομάδας δείχνει ότι σημειώνουμε μεγαλύτερη πρόοδο όταν οι θέσεις μας είναι σαφείς», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο επόμενος γύρος συνομιλιών στις 28 Αυγούστου «πρέπει να είναι για διευκρινίσεις».
Από την πλευρά του, ο Davis δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «δύσκολες αλλά εποικοδομητικές», τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν ακόμη «πολλά που πρέπει να συζητηθούν».
«Μια λύση θα απαιτήσει ευελιξία και από τις δύο πλευρές», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης