Απομακρύνεται ο χρυσός από τα υψηλά 2 μηνών - Στο -0,46% και τα 1.266,76 δολ. ανά βαρέλι

Απομακρύνεται ο χρυσός από τα υψηλά 2 μηνών - Στο -0,46% και τα 1.266,76 δολ. ανά βαρέλι
Το αμερικανικό δολάριο ανέκαμψε από τα χαμηλά 14 μηνών στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες
Πτωτικά κινείται σήμερα Τεράρτη (2/8) ο χρυσός, μετά την ανοδική πορεία που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενο πιέσεις από την ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων.
Ειδικότερα, περί τις 11:35 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.266,76 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,30% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την έναρξη της εβδομάδας, ο χρυσός ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση του, αγγίζοντας ακόμα και τα 1.279,4 δολ. ανά ουγγιά, εκμεταλλευόμενος την αστάθεια που επικρατεί τόσο στην οικονομία των ΗΠΑ, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
Μάλιστα, η πολιτική αβεβαιότητα της χώρας παρέμεινε στο επίκεντρο, μετά την απόλυση του επικεφαλής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Anthony Scaramucci, από τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump.
Ωστόσο, η ανάκαμψη του δολαρίου περιόρισε το ράλι του πολύτιμου μετάλλου, καθώς η πορεία τους είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS