Τελευταία Νέα
Διεθνή

Taz: Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για εκταμίευση 660 εκατ. από τη Γερμανία στην Ελλάδα

tags :
Taz: Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για εκταμίευση 660 εκατ. από τη Γερμανία στην Ελλάδα
Tο εν λόγω ποσό, προέρχεται από έσοδα από τόκους ομολόγων και μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 243 εκατομμύρια ευρώ για το 2017 και 416,7 εκατομμύρια για το 2018
Άμεσα συνδέεται η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του τρίτου προγράμματος διάσωσης με την κατ΄ αρχήν απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να εκταμιεύσει το ποσό των 660 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Taz.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, το εν λόγω ποσό, προέρχεται από έσοδα από τόκους ομολόγων και μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 243 εκατομμύρια ευρώ για το 2017 και 416,7 εκατομμύρια για το 2018, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.
Τα συγκεκριμένα ποσά μέχρι στιγμής παραμένουν μπλοκαρισμένα στον γερμανικό προϋπολογισμό.
Πρόκειται για ποσά, τα οποία εγγράφονται στον προϋπολογισμό ως προληπτικό μέτρο και για την καταβολή τους είναι αναγκαίες περαιτέρω αποφάσεις το 2018 στο τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), επισημαίνει στο δημοσίευμα της η Taz.
Το ύψος του ποσού έχει καθοριστεί  από το ομοσπονδιακό μερίδιο στα συνολικά κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τις αγορές των ελληνικών ομολόγων.
Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι, το Eurogroup τον Μάιο είχε συμφωνήσει σε πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, απόφαση που επιβεβαιώθηκε τον Ιούνιο 2017.
Πάντως η τελική απόφαση προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης και την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.





www.bankingnews.gr
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης