Άνοδος 3,6% για το bitcoin, στα 4.356 δολάρια – Στα 301 δολάρια (+4%) το ethereum

Άνοδος 3,6% για το bitcoin, στα 4.356 δολάρια – Στα 301 δολάρια (+4%) το ethereum
Οι φωνές που κάνουν λόγο για «φούσκα» στον κλάδο ολοένα και πληθαίνουν...
Μετά από μία έντονη μεταβλητότητα τις δύο προηγούμενες ημέρες, το bitcoin σταθεροποιείται στο εύρος 4.300-4.400 δολαρίων, κοντά στο ιστορικό υψηλό των 4.464, βρισκόμενο -περί τις 10:20- στα 4.356,7 δολάρια, ενισχυμένο κατά σε ημερήσια βάση.
Την ίδια στιγμή, το έτερο μεγάλο ψηφιακό νόμισμα, το ethereum, ανάκτησε το ψυχολογικό όριο των 300 δολαρίων, καθώς βρίσκεται στα 301 δολάρια, τιμή αυξημένη κατά 4% σε ημερήσια βάση.
Όπως φαίνεται και παρακάτω, η κεφαλαιοποίηση για τα δύο κρυπτονομίσματα διαμορφώνεται περί τα 71 δισ. και 28,4 δισ. δολάρια αντίστοιχα.
Οι φωνές που κάνουν λόγο για «φούσκα» στον κλάδο ολοένα και πληθαίνουν, ωστόσο οι «miners» δε φαίνεται να αποθαρρύνοται ιδιαίτερα...Μία πολύ ενδιαφέρουσα άποψη...

Ηνωμένες Πολιτείες, Ε.Ε., Ιαπωνία, Κίνα και Μεγάλη Βρετανία έχουν υποτιμήσει τα νομίσματά τους τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η πρόσφατη επιτυχία των κρυπτονομισμάτων να μεταφράζεται ως μία επανάσταση των απλών πολιτών απέναντι στις κεντρικές τράπεζες, σχολιάζει σε άρθρο του ο αντισυστημικός ιστότοπος 720Global.com, με τους αναλυτές του ωστόσο να μην επιλέγουν να αγοράσουν οποιοδόποτε ψηφιακό νόμισμα.
Αυτό διότι, όπως εξηγούν, οι κυβερνήσεις διαθέτουν όλα τα μέσα για να καταστείλουν τις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης, ενώ, την ίδια στιγμή, οι καιροί στις αγορές είναι περίεργοι, με χαμηλή μεταβλητότητα και τεράστια κερδοσκοπεία.
Το άρθρο εστιάζει ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης –περί τα 65 δισ. δολάρια– το bitcoin, το οποίο δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2010 και έκτοτε έχει ενισχυθεί πάνω από 51.000%!
Αυτή η εξωπραγματική άνοδος της τιμής του κάθε bitcoin έχει σίγουρα προσελκύσει πολλούς εμπόρους και κερδοσκόπους στον χώρο.
Ενώ τα κέρδη είναι σίγουρα βραχυπρόθεσμα, ορισμένοι αγοράζουν το bitcoin για την ιδιότητά του ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.
Το bitcoin είναι ένα «καθαρό» νομισματικό νόμισμα, το οποίο σημαίνει ότι δεν υποστηρίζεται από τίποτα άλλο εκτός από την αξία που αποδίδουν οι χρήστες.
Τα νομίσματα αποκομίζουν αξία από τη χρησιμότητα και τη σπανιότητα τους.
Ως προς αυτό, επισημαίνεται πως οι οικονομικές καταστροφές λαμβάνουν κυρίως χώρα όταν οι κυβερνήσεις αγνοούν την παραπάνω αρχή και εκτυπώνουν δίχως τελειωμό χρήματα.
Την ίδια στιγμή, το δολάριο Η.Π.Α. –το επικρατέστερο νόμισμα στον κόσμο– υποστηρίζεται από την πλήρη πίστωση των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μια μικρή ποσότητα χρυσού.
Αν και μερικοί μπορεί να μην αποδίδουν υπερβολική αξία στο παραπάνω, σχεδόν 250 χρόνια οικονομικής προόδου, στρατιωτικής δύναμης και η ισχυρότερη φορολογική βάση στον κόσμο, σίγουρα δεν είναι κάτι που απλά ξεπερνιέται..
Το ερώτημα που θέτουν οι επενδυτές, όχι οι βραχυπρόθεσμοι κερδοσκόποι, είναι:
"Θα μπορέσει το bitcoin να γίνει ένα σεβαστό και συχνά χρησιμοποιούμενο νόμισμα;".
Κατά του ιστότοπου, οι ρυθμιστικές αρχές δε θα το επιτρέψουν...

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS