Μελβούρνη, η αιώνια «πιο βιώσιμη πόλη του κόσμου», κατέκτησε τον τίτλο και το 2017

Μελβούρνη, η αιώνια «πιο βιώσιμη πόλη του κόσμου», κατέκτησε τον τίτλο και το 2017
Ακολουθούν Βιέννη (Αυστρία), Βανκούβερ (Καναδάς), Τορόντο (Καναδάς), Κάλγκαρι (Καναδάς), Αδελαϊδα (Αυστραλία), Περθ (Αυστραλία), Ώκλαντ (Νέα Ζηλανδία), Ελσίνκι (Φιλανδία) και  Αμβούργο (Γερμανία)
Η μαγευτική Μελβούρνη, στην Αυστραλία, ανακυρήχθηκε και το 2017 ως η «πιο βιώσιμη πόλη του κόσμου», ανάμεσα σε 140 μεγαλούπολεις που αξιολόγηθηκαν από το Economist για το 10ο «Global Livability Ranking».
Δεύτερη στη λίστα έρχεται η Βιέννη της Αυστρίας, ενώ ακολουθούν το Βανκούβερ (Καναδάς), το Τορόντο (Καναδάς), το Κάλγκαρι (Καναδάς), η Αδελαϊδα (Αυστραλία), το Περθ (Αυστραλία), το Ώκλαντ (Νέα Ζηλανδία), το Ελσίνκι (Φιλανδία) και το Αμβούργο (Γερμανία).
Από τις αμερικανικές πόλεις που αξιολογήθηκαν, η Χονολουλού, η Ουάσινγκτον, η Βοστόνη, το η, Σικάγο, το Μαϊάμι και το Πιτσμπορυγκ βρέθηκαν στην 17η, 18η, 34η, 38η (Σικάγο και Μαϊάμι) και 41η θέση αντίστοιχα.
Η μέση συνολική βαθμολογία βιωσιμότητας για όλες τις πόλεις μειώθηκε στο 74,8%, το 2017 από 76,1% το 2007, ωστόσο 12 πόλεις παρουσίασαν βελτιώσεις, σε σύγκριση με μόλις έξι που σημείωσαν πτώση.
Η κάθε πόλη βαθμολογήθηκε με βάση περισσότερους από 30 παράγοντες σε πέντε ευρείες κατηγορίες, υγειονομικής περίθαλψης, πολιτισμού και περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και υποδομής.
Τα περισσότερα δημόσια πάρκα, η λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση και η υψηλότερη ποιότητα δημόσιων σχολείων, για παράδειγμα, αυξάνουν τη βαθμολογία.
Κάθε παράγοντας σε κάθε πόλη χαρακτηρίζεται ως αποδεκτός, ανεκτός, άβολος, ανεπιθύμητος ή απαράδεκτος.
Το Μάντσεστερ και η Στοκχόλμη έπεσαν στην κατάταξη λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS