Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Πάνω από 270% τα κέρδη της Wall Street από το 2009 - Που θα σταματήσει το ράλι;

tags :
MarketWatch: Πάνω από 270% τα κέρδη της Wall Street από το 2009 - Που θα σταματήσει το ράλι;
Φαίνεται ότι κάθε μέρα οι αποτιμήσεις στην αγορά γίνονται όλο και πιο τρομακτικές
Αυτό μπορεί να είναι το πιο εντυπωσιακό ράλι των χρηματιστηρίων της εποχής μας.
Τα αμερικανικά χρηματιστήρια έχουν σημειώσει κέρδη που ξεπερνούν το 270% από το 2009.
Ακόμη και όταν αυξήθηκαν οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας και η βία ξέσπασε στους δρόμους του Charlottesville, οι μετοχές συνέχισαν να κλιμακώνουν το «τείχος της ανησυχίας», παραγνωρίζοντας τα μηνύματα του παρελθόντος, αναφέρει νέα ανάλυση του MarketWatch.
"Φαίνεται ότι κάθε μέρα οι αποτιμήσεις στην αγορά γίνονται όλο και πιο τρομακτικές", δήλωσε ο Michael Batnick, διευθυντής έρευνας της Ritholtz Wealth Management, ο οποίος απεικόνισε την ανθεκτικότητα της αγοράς στο παρακάτω διάγραμμα.



Όπως δείχνει το γράφημα, ο δείκτης S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 271% μέσω πολλαπλών ρεκόρ, τα οποία παρουσιάζουν μεγαλύτερες διακυμάνσεις στην ευρωπαϊκή κρίση του χρέους, το Brexit και τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο Batnick δημοσίευσε αρχικά το διάγραμμα τον Μάρτιο, αλλά το ενημέρωσε λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις.
"Αυτό το έτος ήταν η τέλεια υπενθύμιση ότι η πολιτική αστάθεια δεν μεταφράζεται απαραιτήτως στη χρηματιστηριακή αγορά, με αυτό να είναι το πιο ήσυχο έτος από το 1965", δήλωσε.
Το ημερήσιο εύρος συναλλαγών της S & P 500 ήταν κατά μέσο όρο 0,32% το πρώτο εξάμηνο του έτους, το πιο στενό για πάνω από μισό αιώνα, υπογραμμίζοντας το χάσμα μεταξύ της μεταβλητότητας της αγοράς και των πολιτικών αναταραχών που σημάδεψαν μέχρι στιγμής την προεδρία του Trump, σύμφωνα με τον Batnick.
Μεγάλο μέρος αυτής της ηρεμίας μπορεί να αποδοθεί σε ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία, καθώς η οικονομία συνεχίζει τον σταθερό ρυθμό ανάπτυξής της μαζί με τα ισχυρά εταιρικά κέρδη.
Η αισιοδοξία σε σχέση με την ατζέντα του Προέδρου Donald Trump, συμπεριλαμβανομένων των υποσχέσεων χαμηλότερων φόρων και χαλάρωσης της ρρύθμισης, συνέβαλε επίσης στη διατήρηση της ανοδικής πορείας της αγοράς.
"Η άνοδος των τιμών προσελκύει τους αγοραστές και οι πτώση των τιμών προσελκύουν τους πωλητές," είπε.
Ομοίως, ο αναλυτής πιστεύει ότι όταν έρθει το τέλος, δεν θα ενεργοποιηθεί από τους συνηθισμένους υπόπτους όπως οι αυξημένες εκτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης