Κοντά στα υψηλά 2 μηνών επέστρεψε ο χρυσός - Στο +0,78% και τα 1.286,9 δολ. ανά ουγγιά

Κοντά στα υψηλά 2 μηνών επέστρεψε ο χρυσός - Στο +0,78% και τα 1.286,9 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε ώθηση από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (17/8) ο χρυσός, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, επιστρέφοντας κοντά στα υψηλά δύο μηνών, καθώς τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed κατέδειξαν ενεδχόμενη καθυστέρηση στην επόμενη αύξηση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, περί τις 11:33 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,78% στα 1.286,9 παραμένοντας σε τροχιά ώστε να αγγίξει πάλι τα 1.298,1 δολ. ανά ουγγιά στα οποία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Βάσει των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της τράπεζας προειδοποίησε ότι η πρόσφατη επιβράδυνση στον πληθωρισμό θα μπορούσε να καθυστερήσει την επόμενη αύξηση στα επιτόκια.
Παράλληλα, οι νέες αναταρχές που λαμβάνουν χώρα στον Λευκό Οίκο ασκούν σημαντικές πιέσεις προς το αμερικανικό δολάριο, ενισχύονται παράλληλα το πολύτιμο μέταλλο.
Πλέον, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα για το επίδομα ανεργίας στης ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν αργότερα εντός της ημέρας, και τα οποία θα καθορίσουν την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί το πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS