Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: H κυβέρνηση δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την Air Berlin

Γερμανία: H κυβέρνηση δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την Air Berlin
Δεν υπάρχει προθεσμία για το κλείσιμο οποιασδήποτε συμφωνίας, πρόσθεσε εκπρόσωπος του υπουργείου 
Η γερμανική κυβέρνηση δεν συμμετέχει στις συνομιλίες για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της αεροπορικής εταιρείας Air Berlin που βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης, δήλωσε σήμερα (18/8/2017) εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει προθεσμία για το κλείσιμο οποιασδήποτε συμφωνίας.
Τα σχόλια του εκπροσώπου ήρθαν αφού ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Alexander Dobrindt, απηύθυνε έκκληση στη Lufthansa να αγοράσει ένα σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας, Air Berlin, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται έναν «εθνικό πρωταθλητή» στη διεθνή αεροπορία.
«Οι εταιρείες διαπραγματεύονται τώρα.
Η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στο τραπέζι και δεν το διευθύνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας Korbinian Wagner.
Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει κάποιο προτιμώμενο αποτέλεσμα για τις διαπραγματεύσεις για την Air Berlin και εξαρτάται από τις εμπλεκόμενες εταιρείες να βρουν λύση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ο Wagner ανέφερε επίσης ότι δεν έχει οριστεί χρονικό πλαίσιο για το δάνειο-γέφυρα της κυβέρνησης ύψους 150 εκατ. ευρώ προς την Air Berlin.
Πρόσθεσε ότι στόχος είναι το ποσό να είναι αρκετό για να βρεθεί μια βιώσιμη και λογική λύση.
Η κυβέρνηση χορήγησε το δάνειο για να επιτρέψει στην Air Berlin να διατηρήσει τα αεροσκάφη της στον αέρα για τρεις μήνες και να εξασφαλίσει τις 7.200 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Η υπουργός Οικονομίας Brigitte Zypries είχε καταστήσει σαφές ότι πρέπει να εκφράσουν ενδιαφέρον περισσότερες αεροπορικές εταιρείες για την Air Berlin, για λόγους ανταγωνισμού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης