Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με την Κορέα ξανά στο προσκήνιο - Πιέσεις από το πετρέλαιο

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με την Κορέα ξανά στο προσκήνιο - Πιέσεις από το πετρέλαιο
Οι Dow Jones και S&P 500 τερμάτισαν σε θετικό έδαφος μετά από δύο ημέρες απωλειών, ενώ ο Nasdaq διεύρυνε το πτωτικό του σερί για τρίτη ημέρα
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (21/8/2017) η Wall Street, μετά από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, καθώς επανήλθε στο προσκήνιο η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα, ενώ η «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου άσκησε πιέσεις στις ενεργειακές μετοχές.
Έτσι, ο Dow Jones Industrial average κατέγραψε έντονες εναλλαγές προσήμων πριν κλείσει με άνοδο 0,13%, στις 21.703,35 μονάδες, με τη μετοχή της Home Depot να συνεισφέρει τα περισσότερα κέρδη (+1,17%), ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,11% και έκλεισε στις 2.428,33 μονάδες, με τους δύο δείκτες να τερματίζουν σε θετικό έδαφος μετά από δύο ημέρες απωλειών.
Την ίδια ώρα, ο Nasdaq διεύρυνε το πτωτικό του σερί για τρίτη ημέρα, κλείνοντας κατά 0,05% χαμηλότερα, στις 6.213,13 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από τον τεχνολογικό κλάδο.
Οι αμερικανικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις και από τη σημαντική υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, με το ράλι της περασμένης Παρασκευής (18/8) να ωθεί τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους, κλείνοντας θέσεις τους σε υψηλότερες τιμές, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω αύξηση της αμερικανικής παραγωγής.
Ειδικότερα, στην αγορά της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες περίπου 2,4% ή 1,14 δολ., στα 47,37 δολ. ανά βαρέλι.



Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών επανήλθε σήμερα η κρίση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι Αμερικανοί ξεκίνησαν από σήμερα (21/8) μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην κορεατική χερσόνησο, με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του νοτιοκορεατικού στρατού.
Η κοινή στρατιωτική άσκηση, που θα διαρκέσει 10 ημέρες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσομοίωση σχεδιασμένη για έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι οι ΗΠΑ ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να «ρίχνουν λάδι στη φωτιά».
Σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς ανακοίνωσε πως αυτή η άσκηση έχει ως στόχο να πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο με κάθε κόστος, όπως μετέδιδε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας.
«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο έχει περιέλθει σε κρίσιμη φάση λόγω της απερίσκεπτης συμπεριφοράς των μανιακών με τον πόλεμο», πρόσθεσε.






Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουάσιγκτον, μετά την απόλυση του Steve Bannon, του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, που ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/8) και επίσημα ο Λευκός Οίκος.
Η ένταση ανάμεσα στον Bannon και σε άλλους κορυφαίους συμβούλους του Trump, είχε προκαλέσει προβλήματα στον Λευκό Οίκο, αποσταθεροποιώντας την ομάδα του αμερικανού προέδρου και εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με το εάν η οικονομική του ατζέντα θα μπορέσει να περάσει από το Κογκρέσο.
Η Wall Street είχε μεγάλες ελπίδες για την ατζέντα του Trump μετά την εκλογή του τον Νοέμβριο του 2016, με τις μετοχές να ανέρχονται σε ιστορικά υψηλά.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται στο Jackson Hole, όπου στις 24-26 Αυγούστου 2017 θα συγκεντρωθούν παγκόσμιοι κεντρικοί τραπεζίτες.
Οι επενδυτές θα σταθούν ιδιαίτερα στις ομιλίες της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, κατά τη συνάντηση επικεφαλής κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.
Ο Draghi αναμένεται να προσφέρει περαιτέρω ενδείξεις της αυξανόμενης εμπιστοσύνης της ΕΚΤ στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης