Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το Κογκρέσο θέλει να καταστήσει ελκυστικά για τις αμερικανικές τράπεζες τα δημοτικά ομόλογα

tags :
Bloomberg: Το Κογκρέσο θέλει να καταστήσει ελκυστικά για τις αμερικανικές τράπεζες τα δημοτικά ομόλογα
Στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, Λευκός Οίκος και Γερουσία αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν τη ρευστότητα των τραπεζών
Πιο ελκυστικά προς τις τράπεζες θέλει να κάνει το αμερικανικό Κογκρέσο τα δημοτικά ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών, επιχειρώντας να αξιολογήσει ορισμένα από αυτά τα επενδυτικά προϊόντα ως "υψηλής ποιότητας" (High-Quality Liquid Assets - HQLA).
Σύμφωνα με το Bloomberg, αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία φέτος, στόχος είναι μέσα στο 2018 να έχει προχωρήσει για πολλές δημοτικές ομολογίες.
Κι αυτό γιατί, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, Λευκός Οίκος και Γερουσία αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν τη ρευστότητα των τραπεζών.
Μετά την κρίση, οι αμερικανικές τράπεζες υποχρεούνται να υπολογίζουν τον λεγόμενο λόγο κάλυψης ρευστότητας (liquidity coverage ratio - LCR), προκειμένου να ελέγχουν αν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμες δυσκολίες ως προς τη ρευστότητά τους.
Τα δημοτικά ομόλογα θα μπορούσαν, σύμφωνα με το Bloomberg, να λειτουργήσουν ως εργαλεία για το σκοπό αυτό.
Εξάλλου, τα περισσότερα εξ' αυτών αξιολογούνται ήδη ιδιαίτερα θετικά -δεδομένης και της ισχύος του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στους δήμους από όπου εκδίδονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης