Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Διεθνή διάσκεψη ενάντια στις απειλές του Trump διοργανώνει ο Maduro

tags :
Βενεζουέλα: Διεθνή διάσκεψη ενάντια στις απειλές του Trump διοργανώνει ο Maduro
Η δημιουργία του συγκεκριμένου νομοθετικού σώματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εξωτερικό
Μία διεθνή διάσκεψη κορυφής για τη στήριξη του νέου νομοθετικού σώματος, της Συντακτικής Συνέλευσης, προετοιμάζει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Η δημιουργία του συγκεκριμένου νομοθετικού σώματος των 545 μελών μέσω μίας εκλογικής διαδικασίας τον Ιούλιο 2017 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εξωτερικό και καταδικάστηκε ως πραξικόπημα του αριστερού προέδρου Nicolas Maduro.
Την Παρασκευή (18/8) και επισήμως ανέλαβε τα νομοθετικά της καθήκοντα ενώ το προηγούμενο διάστημα οι αποφάσεις του Κογκρέσου, το οποίο ήλεγχε η αντιπολίτευση, κατέπεσαν από το πιστό στον Maduro Ανώτατο Δικαστήριο.
Οι ΗΠΑ απείλησαν τον Maduro και αρκετούς πολιτικούς της Βενεζουέλας με κυρώσεις ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump δήλωσε ότι η στρατιωτική δράση ήταν μεταξύ των επιλογών που σκέφτεται για τη Βενεζουέλα.
«Έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο για γίνουμε φορείς παγκόσμιας αλληλεγγύη προς τον λαό της Βενεζουέλας, ενάντια στην απειλή του Donald Trump και για την υπεράσπιση της Συντακτικής συνέλευσης» τόνισε ο Maduro σε τηλεοπτική συνέντευξή του
«Πρόκειται για μία παγκόσμια σύνοδος κορυφής, που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες σε συνδυασμός με άλλες δραστηριότητες σε διαφορετικές χώρες στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Ο Maduro δήλωσε ότι η βοήθεια για τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής θα προέλθει από ένα περιφερειακό μπλοκ που ονομάζεται Ένωση Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC).
Η Συντακτική Συνέλευση η οποία εξελέγη στις 30 Ιουλίου 2017 για την αναθεώρηση του Συντάγματος επιβλήθηκε ως η μοναδική λύση για την επίτευξη ειρήνης μετά από περισσότερο από τέσσερις μήνες βίαιων διαμαρτυριών με δεκάδες νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης