Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ συνομίλησε με τον πακιστανό πρωθυπουργό, την ινδή και τον αφγανό ομόλογό του

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ συνομίλησε με τον πακιστανό πρωθυπουργό, την ινδή και τον αφγανό ομόλογό του
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι ο Tillerson αναφέρθηκε στο πώς οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να συνεργαστούν με καθεμιά από αυτές τις χώρες για τη σταθεροποίηση της περιοχής
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson είχε σήμερα τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν και τους ομολόγους του της Ινδίας και του Αφγανιστάν, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του D. Trump για τη νέα αμερικανική στρατηγική στο Αφγανιστάν, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ενόψει των επικείμενων δηλώσεων του προέδρου Trump,  ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο τηλέφωνο σήμερα με τον πακιστανό πρωθυπουργό S. Abasi, την ινδή υπουργό Εξωτερικών S. Souratz και τον αφγανό υπουργό Εξωτερικών S. Rabani».
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι ο Tillerson αναφέρθηκε στο πώς οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να συνεργαστούν με καθεμιά από αυτές τις χώρες για τη σταθεροποίηση της περιοχής, εντός των ορίων της νέας στρατηγικής του Trump.
Ο D. Trump αναμένεται να εκφωνήσει μια ομιλία για τη νέα αμερικανική στρατηγική στο Αφγανιστάν στις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας).
Κατά εκτιμήσεις που μεταδίδουν ΜΜΕ των ΗΠΑ, ο Trump σχεδιάζει να ανακοινώσει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη επιπλέον 4.000 αμερικανών στρατιωτικών στο Αφγανιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης