Ενισχύονται σημαντικά οι ευρωαγορές, μετά το ράλι στα μέταλλα - «Άλμα» 1,3% για τον DAX

Ενισχύονται σημαντικά οι ευρωαγορές, μετά το ράλι στα μέταλλα - «Άλμα» 1,3% για τον DAX
Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το ετήσιο τραπεζικό συμπόσιο του Jackson Hole
(upd1) Σημαντικά κέρδη καταγράφουν αυτή τη στιγμή οι ευρωαγορές, λαμβάνοντας ώθηση από τις ισχυρές τιμές των μετάλλων, αλλά και από ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το ετήσιο τραπεζικό συμπόσιο του Jackson Hole αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Περί τις 16:50, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 1,31%, στις 12.223,75 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει κέρδη 0,81%, στις 7.378,25 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται κατά 0,95% υψηλότερα, στις 5.135,85 μονάδες.
Οι μετοχές των πρώτων υλών «ηγούνται» της σημερινής ανόδου, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1,4%, χάρη στις ισχυρές τιμές των μετάλλων.
Ο χαλκός ανήλθε χθες (21/8) στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν των τελευταίων 3 ετών, ενώ ο ψευδάργυρος «εκτοξεύθηκε» σε υψηλά σχεδόν μιας δεκαετίας.
Ο ευρωπαϊκός κολοσσός εξόρυξης Antofagasta σημειώνει σήμερα σημαντική άνοδο (+2,4%), καθώς ανέφερε ισχυρά κέρδη για το α’ εξάμηνο του 2017.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται στο συμπόσιο του Jackson Hole, όπου μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών που θα μιλήσουν θα είναι η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής των δύο κεντρικών τραπεζών.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διάσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι κεντρικές τράπεζες στις αναπτυγμένες οικονομίες σχεδιάζουν την έξοδο από τη χαλαρή νομισματική πολιτική, ακόμα κι αν τα outlooks επιβαρύνονται από τον πεισματικά αδύναμο πληθωρισμό.


Πρώτη ενημέρωση 10:35:36, Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 

www.bankignnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS