Η ευρωπαϊκή Αριστερά ζητεί από την Εσθονία να ακυρώσει τη Σύνοδο για τα «εγκλήματα των Κομμουνιστικών καθεστώτων»

Η ευρωπαϊκή Αριστερά ζητεί από την Εσθονία να ακυρώσει τη Σύνοδο για τα «εγκλήματα των Κομμουνιστικών καθεστώτων»
Ζητεί από τους υπουργούς Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ να μποϋκοτάρουν αυτή την διοργάνωση
Η ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL ζητεί από την εσθονική προεδρία της ΕΕ να ακυρώσει την προγραμματισμένη για αύριο (23/8) διυπουργική σύνοδο με θέμα την «κληρονομιά που άφησαν στον 21ο αιώνα τα εγκλήματα από Κομμουνιστικά Καθεστώτα».
Ζητεί, παράλληλα, από «τους υπουργούς Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ, και ειδικά εκείνους που υπηρετούν και προωθούν προοδευτικές πολιτικές, να μποϋκοτάρουν αυτή την διοργάνωση, όπως ήδη έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς, εκφράζοντας την έντονη καταδίκη της προς την πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη διοργάνωση στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν, κατηγορεί, επίσης, την εσθονική Προεδρία ότι χρησιμοποιεί για καθαρά ιδεολογικούς λόγους την εκ περιτροπής Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά και οι νεοναζί εκμεταλλεύονται την αποτυχία των πολιτικών της ΕΕ, η εξίσωση του Ναζισμού και Κομμουνισμού είναι ιστορικά αναληθής, επικίνδυνη και απαράδεκτη» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ευρωομάδα της Αριστεράς και συνεχίζει:
«Η επιλογή της κυβέρνησης της Εσθονίας να εμβαθύνει στα “κομμουνιστικά εγκλήματα” αποδεικνύει την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ για καθαρά ιδεολογικούς λόγους.
Καλούμε την Ευρωπαϊκή Προεδρία της Εσθονίας να ακυρώσει την ιστορικά και πολιτικά μεροληπτική διυπουργική σύνοδο, η οποία είναι μη αποδεκτή για τα ευρωπαϊκά πλαίσια.
Ζητάμε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ, και ειδικά εκείνους που υπηρετούν και προωθούν προοδευτικές πολιτικές, να μποϋκοτάρουν αυτή την διοργάνωση, όπως ήδη έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση.
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις υπονομεύουν τον πολιτικό διάλογο και τη συνύπαρξη στην ΕΕ, και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη των Ευρωπαίων πολιτών».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS