Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό τριών εβδομάδων στο 2,11% οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων - Μετά τις προτάσεις για υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος

Σε υψηλό τριών εβδομάδων στο 2,11% οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων - Μετά τις προτάσεις για υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος
Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, που κινείται αντίθετα προς την τιμή του, σημείωσε άνοδο 8 μονάδων βάσης σε υψηλό τριών εβδομάδων, στο 2,11%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε ένα μήνα
Άλμα σημείωσαν σήμερα (22/8) οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, διευρύνοντας τη διαφορά τους από τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλους σε υψηλό πέντε εβδομάδων, μετά τις προτάσεις για υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος που κυκλοφόρησαν στην Ιταλία.
Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, που κινείται αντίθετα προς την τιμή του, σημείωσε άνοδο 8 μονάδων βάσης σε υψηλό τριών εβδομάδων, στο 2,11%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε ένα μήνα.
Εκτός από τις ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αναλυτές λένε ότι το ξεπούλημα είναι αποτέλεσμα δημοσιευμάτων το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός S. Berlusconi που είναι επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, άφησε να εννοηθεί ότι θα στήριζε την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος.
Το δημοσίευμα τόνισε τις ανησυχίες για το κλίμα κατά του ευρώ στην Ιταλία καθώς στη χώρα αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές έως τον Μάιο της επόμενης χρονιάς.
«Ο κόσμος αναφέρεται σε αυτό το θέμα όπου ο Berlusconi παρουσιάζει την ιδέα του για ένα παράλληλο νόμισμα», δήλωσε ο B. Sreder, αναλυτής της ING.
«Δεν πρόκειται για μια νέα ιδέα αλλά αυτό που βλέπετε είναι ότι ενώ οι επενδυτές αρχίζουν να τοποθετούνται ενόψει των ιταλικών εκλογών, τα θέματα σαν αυτό λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή».
Η ιδέα ενός παράλληλου νομίσματος στην Ιταλία είναι επίσης σημαντική διότι θα ήταν ένας τρόπος για να βρει ο Berlusconi κοινό έδαφος με άλλα πολιτικά κόμματα όπως η Λέγκα του Βορρά και τα Αδέλφια της Ιταλίας, σχολιάζει ο L. Kontonio, επισκέπτης καθηγητής στο London School of Economics και επικεφαλής οικονομολόγος στην LC Macro Advisors.
Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των 10ετών ιταλικών και γερμανικών ομολόγων ανήλθε νωρίτερα στις 170 μονάδες βάσης – η μεγαλύτερη εδώ και πέντε εβδομάδες.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η διαφορά τους είχε διαμορφωθεί γύρω στις 152 μονάδες βάσης, η χαμηλότερη από τις αρχές του έτους (2017).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης