Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» η Wall Street, στον απόηχο των απειλών Trump - Επιφυλακτικοί οι επενδυτές εν όψει Jackson Hole

Στο «κόκκινο» η Wall Street, στον απόηχο των απειλών Trump - Επιφυλακτικοί οι επενδυτές εν όψει Jackson Hole
Οι απειλές του προέδρου των ΗΠΑ περί «κλεισίματος» της κυβέρνησης, προκάλεσαν αναστάτωση στους επενδυτές
Oι απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, περί «κλεισίματος» της κυβέρνησης, προκάλεσαν αναστάτωση στους επενδυτές, με τη Wall Street να κλείνει σήμερα (23/8/2017) με πτώση.
Έτσι, ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,40%, στις 21.812,09 μονάδες, με τη μετοχή της Johnson & Johnson να «ηγείται» της καθόδου (με πτώση 1,41%), ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,35% και έκλεισε στις 2.444,04 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,30% χαμηλότερα, στις 6.278,41 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από τις μετοχές μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως η Amazon (-0,92%) και η Facebook (-0,55%).
Μιλώντας χθες (22/8) σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ο Trump προειδοποίησε εκ νέου ότι θα χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ακόμη και εάν χρειαστεί να «κλείσει» την κυβέρνηση, ενώ απείλησε να τερματίσει μια εμπορική συμφωνία με το Μεξικό και τον Καναδά.
Οι αμερικανικές μετοχές περιόρισαν κάπως τις απώλειές τους μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Paul Ryan, ο οποίος χαρακτήρισε περιττό και μη επιθυμητό ένα «κλείσιμο» της κυβέρνησης.
Ο Ryan εξήρε παράλληλα το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης των Ρεπουμπλικανών.
Οι επενδυτές είναι επίσης επιφυλακτικοί εν όψει του συμποσίου κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, που ξεκινά αύριο (24/8).
Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, είναι μεταξύ των κύριων ομιλητών της Παρασκευής, με τους επενδυτές να ελπίζουν για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής και για τα δύο ιδρύματα.








Οι επενδυτές αντέδρασαν επίσης στα απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ, που έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση τους σε χαμηλό επτά μηνών για τον Ιούλιο του 2017, κάτι που θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες σχετικά με μια επιβράδυνση στην ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών «βούλιαξαν» κατά 9,4%, στις 571.000 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016 - ενώ ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2016.
Από την άλλη, «αγνόησαν» τα ισχυρά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδιωτικού κλάδου των ΗΠΑ, με τον σύνθετο ΡΜΙ να ανέρχεται στο υψηλό 27 μηνών των 56 μονάδων τον Αύγουστο του 2017.
O πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, προειδοποίησε σήμερα ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους στις ΗΠΑ αποτελούν εμπόδιο για τη μελλοντική ανάπτυξη στη χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να είναι υπομονετικός και να περιμένει περισσότερα στοιχεία προτού η Fed αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα με άνοδο 1,2%, στα 48,41 δολ. ανά βαρέλι, στον απόηχο των στοιχείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού κατέγραψαν πτώση για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα τα αμερικανικά αποθέματα αργού, υποχωρώντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2016.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης