Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Επιστρέφει στην πολιτική ο Berlusconi - Θα δώσει δυναμικό παρών στις επόμενες εκλογές

Ιταλία: Επιστρέφει στην πολιτική ο Berlusconi - Θα δώσει δυναμικό παρών στις επόμενες εκλογές
Η Αριστερά διέρχεται κρίση παντού και στην Ευρωπαική Ένωση 
«Η Αριστερά διέρχεται παντού κρίση καθώς οι δυνάμεις του λαϊκισμού δεν κέρδισαν πουθενά» δήλωσε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi σε ομιλία του στην πόλη Φιούτζι έξω από τη Ρώμη.
Στη συνάντηση που είχε οργανώσει η ιταλική κεντροδεξιά ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «μόνον όποιος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είμαστε περήφανοι για το ότι αντιπροσωπεύουμε στην χώρα μας την μεγάλη λαϊκή, ευρωπαϊκή οικογένεια.
Οι αξίες της είναι αξίες μου, σε κάθε λεπτομέρεια».
Τόνισε πως «περιμένει να του επιτραπεί, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Στρασβούργο, να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες ιταλικές βουλευτικές εκλογές», αλλά όπως και να έχει, κατέστησε σαφές, «θα δώσει δυναμικό "παρών" στην προεκλογική εκστρατεία».
O Berlusconi τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας φορολογικής, αμυντικής, και εξωτερικής πολιτικής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε "να πάψουν να αποφασίζουν τα πάντα οι Ηνωμένες Πολιτείες, και τα ευρωπαϊκά κράτη να ακολουθούν παθητικά". Όσο για την Ρωσία, εξέφρασε την άποψη ότι "δεν πρέπει να αφήσουμε την χώρα αυτή να κοιτά μόνον προς Ανατολάς, διότι είναι μέρος της Δύσης".
Σχετικά με το μεταναστευτικό, τέλος, ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός εξέφρασε την άποψη ότι "τα μεταναστευτικά ρεύματα μπορούν να σταματήσουν μόνον με την έγκριση ενός μεγάλου Σχεδίου Μάρσαλ για να βοηθηθούν οι χώρες καταγωγής των μεταναστών".
Ο Berlusconi θα ήθελε να ηγηθεί της κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά την ίδια φιλοδοξία έχει και ο γραμματέας της Λέγκα, Matteo Salvini.
Μιλώντας σήμερα στην ετήσια συνάντηση των μελών της Λέγκα έξω από την πόλη Μπέργκαμο, ο Salvini τόνισε ότι εννοεί να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας για να καταργήσει μεγάλο μέρος των νόμων που ενέκρινε η κεντροαριστερά, με ειδική αναφορά στην παιδεία, στο μεταναστευτικό και στη μεταρρύθμιση των συντάξεων. "Θα εγγυηθούμε ελευθερία κινήσεων σε αστυνομία και καραμπινιέρους" υπογράμμισε με έμφαση κατά την ομιλία του.
Τις περασμένες ημέρες, το δικαστήριο της Γένοβας διέταξε την κατάσχεση σειράς τραπεζικών λογαριασμών της Λέγκα. Μια κίνηση η οποία είναι άμεση συνέπεια πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης για απάτη στην χρήση κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το κόμμα, κατά την περίοδο 2008- 2010, από την τότε ηγετική του ομάδα. "Θα απαντήσουμε με εντυπωσιακές πρωτοβουλίες, θέλουν να μας φιμώσουν", δήλωσε ο Matteo Salvini, χωρίς όμως να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης