Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηandelsblatt: Το αποθεματικό των 14 δισ. και το swap των ελληνικών ομολόγων

Ηandelsblatt: Το αποθεματικό των 14 δισ. και το swap των ελληνικών ομολόγων
Η Αθήνα και οι πιστωτές της συμφώνησαν τον Ιούνιο του 2017 να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ από αχρησιμοποίητα κεφάλαια διάσωσης έως τον Αύγουστο του 2018
Στα σχέδια της Ελλάδας να προχωρήσει στο swap 20 ομολόγων (ονομαστικής αξίας 32 δισ. ευρώ) που εκδόθηκαν το 2012 στα πλαίσια του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI) με την έκδοση τεσσάρων ή πέντε νέων ομολογιακών εκδόσεων αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt.    
Όπως αναφέρει το δημοσίευμά τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και στόχους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι η χώρα του να μπορεί να σταθεί εκ νέου μόνη της στα πόδια της.  
Η Αθήνα και οι πιστωτές της συμφώνησαν τον Ιούνιο του 2017 να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ από αχρησιμοποίητα κεφάλαια διάσωσης έως τον Αύγουστο του 2018.
Το αποθεματικό θα ενισχυθεί στα 14 δισ. ευρώ με τα 5 δισ. ευρώ να αντλούνται μέσω των νέων ομολογιακών εκδόσεων.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους περίπου 12-14 δισ. ευρώ για την περίοδο εννέα έως δώδεκα μηνών μετά το τέλος του γ' προγράμματος διάσωσης έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2019 ακόμα και στο δυσμενές σενάριο.
Η Ελλάδα έλαβε περίπου 270 δισ. ευρώ από την έναρξη της κρίσης του χρέους.
Οι σημαντικές αποπληρωμές του χρέους θα ξεκινήσουν μετά το 2022.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης