Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Στα 1.294,80 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Στα 1.294,80 δολ. ανά ουγγιά
Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε απώλειες της τάξεως του 1,9%
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (22/9/2017) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων που «άγγιξε» χθες, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια, εν μέσω των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, μετά την «εκτόξευση» νέων απειλών από τη Βόρεια Κορέα.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Yong Un, προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του «θα εξετάσει τα πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία, μετά την πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump».
Ο Kim αναφερόταν στην ομιλία Trump στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν, θα «καταστρέψουν τελείως» τη Βόρεια Κορέα.
Αν και στην ανακοίνωσή του ο Kim δεν διευκρινίζει τι είδους απάντηση σκοπεύει να δώσει στις απειλές του Trump, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η Πιονγιάνγκ ενδέχεται να πραγματοποιήσει δοκιμή βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,2%, στα 1.294,80 δολ. ανά ουγγιά.
Το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη και στην αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι του γιεν.
Το ασθενέστερο δολάριο παραδοσιακά προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός σημείωσε απώλειες της τάξεως του 1,9%.
Ο χρυσός βρέθηκε υπό πίεση τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), καθώς η κεντρική τράπεζα άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προβεί σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.
Το πολύτιμο μέταλλο παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS