Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Αναπόφευκτη η πυραυλική μας επίθεση κατά των ΗΠΑ - Δεν αλλάζουμε τη στάση μας

Βόρεια Κορέα: Αναπόφευκτη η πυραυλική μας επίθεση κατά των ΗΠΑ - Δεν αλλάζουμε τη στάση μας
Ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε από το βήμα του ΟΗΕ τον Αμερικανό πρόεδρο «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή» και «αρχιψεύτη»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέα Ri Yong -ho δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, αποκαλώντας τον ηγέτη της χώρας του Kim Yong -un «rocket man», έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη».
«Είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων», πρόσθεσε.
Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».
Νωρίτερα σήμερα (23/9) αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-1Β Lancer, που συνοδεύονταν από μαχητικά, πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας.
Πρόκειται για μία επίδειξη δύναμης, η οποία σύμφωνα με το Πεντάγωνο αποδεικνύει τις πολλές στρατιωτικές επιλογές που διαθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης