Απώλειες 0,7% για το πετρέλαιο, με το «βλέμμα» στην ΕΙΑ - Στα 51,88 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 0,7% για το πετρέλαιο, με το «βλέμμα» στην ΕΙΑ - Στα 51,88 δολ. ανά βαρέλι
Εκτιμήσεις ότι τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (26/9/2017) το πετρέλαιο, μία ημέρα αφότου ανήλθε σε πολύμηνα υψηλά, εν μέσω των προσδοκιών ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου θα ανακοινώσει σήμερα τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, ενώ αύριο (27/9) θα ακολουθήσει η έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ).
Οι αναλυτές εκτιμούν πως τα στοιχεία θα δείξουν αύξηση των αποθεμάτων για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αναμένεται να έχουν μειωθεί κατά 100.000 βαρέλια.
Μια αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα θα ακολουθήσει τρεις συνεχόμενες εβδομάδες αυξήσεων, καθώς ο τυφώνας Harvey προκάλεσε διαταραχές στη λειτουργία των αμερικανικών διυλιστηρίων.
Έτσι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες 0,7% ή 34 σεντς, στα 51,88 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες, το πετρέλαιο είχε σημειώσει «άλμα» 3,1% στα 52,22 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Απριλίου 2017.
Την ίδια ώρα, το Brent υποχώρησε κατά 1% ή 58 σεντς, στα 58,44 δολ. ανά βαρέλι, μία ημέρα αφότου ενισχύθηκε κατά 3,8% και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Ιουλίου του 2015.
Το χθεσινό ράλι πυροδότησε η απειλή του τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, να κόψει τις εξαγωγές πετρελαίου από το Κουρδιστάν, ως «απάντηση» στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από το Ιράκ.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου, Saeid Khoshrou, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η ενεργειακή αγορά θα σταθεροποιηθεί όταν οι τιμές του πετρελαίου «αγγίξουν» τα 60 δολ. ανά βαρέλι, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μήνυμα για τους επενδυτές να επενδύσουν σε πετρελαϊκά πεδία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS