Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση στην Uber και τον πρώην CEO Travis Kalanick, από τους επενδυτές της εταιρείας

tags :
Μήνυση στην Uber και τον πρώην CEO Travis Kalanick, από τους επενδυτές της εταιρείας
Μεταξύ των σκανδάλων περιλαμβάνεται η διαρροή εταιρικών μυστικών στη Waymo, η δωροδοκία στο εξωτερικό και οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης
Τα προβλήματα για την Uber δε φαίνεται να σταματούν ποτέ, καθώς μία νέα διχόνοια έρχεται να ταλανίσει την άλλοτε πολλά υποσχόμενη εταιρεία.
Οι επενδυτές της Uber κατέθεσαν μήνυση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και τον πρώην διευθύνων σύμβουλο και ιδρυτή, κ. Travis Kalanick καθώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που κατέχει το Bloomberg, τα ουκ ολίγα σκάνδαλα οδήγησαν σε τεράστιες ζημίες -πολλών δισεκατομμυρίων- την εταιρεία, άρα και τους ίδιους.
Μεταξύ των εν λόγω σκανδάλων περιλαμβάνεται η διαρροή εμπορικών μυστικών στη Waymo, η δωροδοκία στο εξωτερικό και οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης.
Βέβαια, πρόσφατα έγινε γνωστό πως η εταιρεία βρίσκεται στο στόχαστρο του FBI, για αθέμιτες πολιτικές απέναντι στην ανταγωνίστρια Lyft, έπειτα από καταγγελίες των οδηγών.
Μέσω του προγράμματος «Hell», η Uber δημιούργησε «ψεύτικους» λογαριασμούς στη Lyft την περίοδο 2014-2016, σε μία προσπάθεια να παρακολουθήσει τους οδηγούς της εταιρείας.
Ένα άλλο μέρος του προγράμματος χρησιμοποιήθηκε για την αναγνώριση των οδηγών που χρησιμοποίησαν τόσο τη Lyft, όσο και την Uber.
Η Uber φέρετε να αξιοποίησε τις πληροφορίες αυτές για να δελεάσει τους εν λόγω οδηγούς, να απομακρυνθούν από τη Lyft.
Επίσης, τον περασμένο Μάιο έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. άνοιξε έρευνα ενάντια της Uber για χρήση του λογισμικού «Greyball», το οποίο της επέτρεπε να παραβιάζει τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές, σε πόλεις όπου δεν είχε άδεια λειτουργίας.
Να υπενθυμιστεί ότι πριν από λίγες ημέρες η βρεταική υπηρεσία Μεταφορών έβαλε «στοπ» στη λειτουργία της Uber στο Λονδίνο, καθώς η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς δεν θα μπορεί να λειτουργεί στην πόλη μετά τη λήξη της άδειάς της στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Οι χώρες που, επίσης, έχουν μπλοκάρει την Uber, είναι οι Βουλγαρία, Δανία, Ουγγαρία και Ιταλία, αλλά και οι πολιτείες Όστιν, Τέξας, Αλάσκα, Βανκούβερ (Καναδάς), Βρετανική Κολούμπια (Καναδάς).
Η Uber κατέγραψε καθαρές ζημιές 645 εκατ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο του 2017, περιορίζοντας τις τριμηνιαίες απώλειές της κατά 9%, από 708 εκατ. δολάρια το α΄ τρίμηνο.
Ωστόσο ακόμη βρίσκεται πολύ μακριά από το να εισέλθει στην κερδοφορία...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης