Το Νιου Τζέρσεϊ προσφέρει κίνητρα 7 δισ. δολαρίων για τις καινούργιες εγκαταστάσεις της Amazon

Το Νιου Τζέρσεϊ προσφέρει κίνητρα 7 δισ. δολαρίων για τις καινούργιες εγκαταστάσεις της Amazon
Η Amazon ανακοίνωσε ότι η νέα της εγκατάσταση, που θα ονομάζεται HQ2, θα περιλαμβάνει περίπου 50.000 θέσεις εργασίας και ότι η εταιρεία θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή της
Σε ίσως τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό στη σύγχρονη ιστορία της Βόρειας Αμερικής, περισσότερες από 50 πόλεις αγωνίζονται για να φιλοξενήσουν το επόμενο σπίτι της Amazon.
Η Πέμπτη είναι η προθεσμία για τις πόλεις που θέλουν ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου να χτίσει τη δεύτερη έδρα του εκεί, για να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Η Amazon ανακοίνωσε ότι η νέα της εγκατάσταση, που θα ονομάζεται HQ2, θα περιλαμβάνει περίπου 50.000 θέσεις εργασίας και ότι η εταιρεία θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή της.
Πολλές πόλεις προσπαθούν να δελεάσουν την Amazon μέσω οικονομικών κινήτρων με τη μορφή φορολογικών πιστώσεων.
Το Μέμφις, δήλωσε ότι θα δώσει στην εταιρεία 60 εκατ. δολάρια, ενώ η Chula Vista, Καλιφόρνια, εξετάζει ένα πακέτο κινήτρων 400 εκατ. δολαρίων.
Αλλά μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το Νιου Τζέρσεϊ, μπορέι να προσφέρει στην Amazon περισσότερα.
Η πόλη θέλει να διαθέσει 7 δισ. δολάρια σε πιθανά φορολογικά κίνητρα για την Amazon.
Το σχέδιο θα επεκτείνει το πρόγραμμα επιδότησης, Grow NJ, και θα παράσχει εκτεταμένα οικονομικά κίνητρα για εταιρείες (όπως η Amazon) που ξεκινούν "μεταποιητικά έργα".
Θα αυξήσει το ανώτατο όριο των επιδοτήσεων σε 10.000 από 5.000 δολάρια για κάθε δουλειά που θα δημιουργεί η Amazon.
Τα κίνητρα θα μπορούσαν να φθάσουν τα 5 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία.
Οι υπόλοιπες φορολογικές ελαφρύνσεις θα προέρχονταν από επιδότηση φόρου ακίνητης περιουσίας ύψους 1 δισ. δολαρίων και από την απαλλαγή φόρου μισθών 1 δισ. δολαρίων για τους υπαλλήλους της Amazon κατά τα επόμενα 20 χρόνια - μια προσφορά που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα.
Η πρόταση περιλαμβάνει την ανακατασκευή της περιοχής του ποταμού της πόλης για την περιοχή του HQ2.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS