Μεγάλη διαδήλωση 450.000 ατόμων υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στη Βαρκελώνη

Μεγάλη διαδήλωση 450.000 ατόμων υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στη Βαρκελώνη
Το πλήθος ήταν διπλάσιο από το βράδυ της Τρίτης (17/10), όταν 200.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της φυλάκισης των δύο ηγετών του αυτονομιστικού κινήματος
Τουλάχιστον 450.000 Καταλανοί, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία, διαδήλωσαν το απόγευμα σήμερα (21/10/2017) στο κέντρο της Βαρκελόνης ζητώντας την ανερξαρτησία της Καταλονίας, αφού η Μαδρίτη ζήτησε από τη Γερουσία την καθαίρεση της ηγεσίας της αυτόνομης ισπανικής κοινότητας.
Το πλήθος ήταν διπλάσιο από το βράδυ της Τρίτης (17/10), όταν 200.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της φυλάκισης των δύο ηγετών του αυτονομιστικού κινήματος που κατηγορούνται για στασιασμό.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy ζήτησε από τη Γερουσία την καθαίρεση της αυτονομιστικής καταλανικής κυβέρνησης και την διεξαγωγή τοπικών εκλογών εντός εξαμήνου.
Οι καταλανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει με σύγκληση του τοπικού κοινοβουλίου και μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας, εάν ενεργοποιηθεί το άρθρο 155.
Η γενική εισαγγελία ετοιμάζεται να απαγγείλει εναντίον τους κατηγορίες για «εξέγερση» εάν προχωρήσει στην πράξη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) δικαστική πηγή. Η κατηγορία επισείει ποινή κάθειρξης 30 ετών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS