Οριακές μεταβολές για το πετρέλαιο - Στο -0,03% και τα 57,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές μεταβολές για το πετρέλαιο - Στο -0,03% και τα 57,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 51,91 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Τρίτη (24/10) το πετρέλαιο, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει ενισχυμένο, δεχόμενο ώθηση από την πτώση στις εξαγωγές του Ιράκ και την μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 51,91 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα οι εξαγωγές στο Ιράκ έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που οφείλεται στις εκτεταμμένες συγκρούσεις των κυβερνητικών δυνάμεων με τους κούρδους μαχητές.
Παράλληλα, η πτώση των αποθεμάτων αμερικανικού πετρελαίου ενδέχεται να συνεχιστεί και κατά την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα έχουν υποχωρήσει κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, ενώ μείωση αναμένεται και στα αποθέματα βενζίνης.
Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ιστιτούτου Πετρελαίου που αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS