Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,07% και τα 61,32 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,07% και τα 61,32 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Ο μαύρος χρυσός παραμένει σε τροχιά ώστε να καταγράψει την πρώτη εβδομαδιαία του απώλεια μετά από ενάμισι μήνα
Μεικτά πρόσημα καταγράφει σήμερα Παρασκευή (17/11) το πετρέλαιο, το οποίο παραμένει στο τροχιά ώστε να καταγράψει την πρώτη εβδομαδιαία του απώλεια μετά από έξι εβδομάδες κερδών, δεχόμενο πιέσεις από τα αυξημένα αποθέματα των ΗΠΑ, καθώς και τις αμφιβολίες για την στήριξη της Ρωσίας απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,32 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,40% στα 55,36 δολ. ανά βαρέλι.
Οι ανησυχίες για την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ έχει οδηγήσει τον μαύρο χρυσός σε απώλειες της τάξεως του 2-4% μετά από έξι συνεχόμενες εβδομάδες κατά τις οποίες κατέγραφε κέρδη, αγγίζοντας ακόμα και υψηλά δυόμισι ετών.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies, η ρωσική στήριξη για την επέκταση των περικοπών στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, ακόμα και να κατά πάσα πιθανότητα η σχετική απόφαση θα ληφθεί το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (15/11) ο εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, Mikhail Lontyev χαρακτήρισε ως «σοβαρή πρόκληση» την έξοδο από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, θέτοντας ως προτεραιότητα της εταιρείας το «πώς θα προετοιμαστούμε για την αναστολή των μέτρων που αφορούν τον περιορισμό στην παραγωγή», καθώς όπως διευκρίνησε «αργά ή γρήγορα αυτά τα μέτρα θα αρθούν».
«Το αν αυτό θα συμβεί τώρα ή αργότερα, αποτελεί ξεχωριστό ερώτημα», υπογράμμισε ο Lontyev, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «αποτελεί μία σοβαρή πρόκληση, για την οποία πρέπει να προετοιμαστούμε».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS