Ενισχύεται ο χρυσός καθώς το δολάρια παραμένει υπό πίεση - Στο +0,40% και τα 1.282,47 δολ. ανά ουγγιά

Ενισχύεται ο χρυσός καθώς το δολάρια παραμένει υπό πίεση - Στο +0,40% και τα 1.282,47 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται καθ'οδόν ώστε να κλείσει την εβδομάδα με θετικό πρόσημο
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (17/11) ο χρυσός, ανακτώντας τα κέρδη που απώλεσε κατά τις συνεδρίες των προηγούμενων ημερών, δεχόμενος ώθηση κυρίως από την ισχυρή πτώση του δολαρίου, το οποίο έχει υποχωρήσει σε χαμηλά ενάμισι μήνα.
Ειδικότερα, περί τις 3:28 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,40% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.282,47 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,36% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 112,65 γεν.
Πλέον, το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται καθ'οδόν ώστε να κλείσει την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, επείτα από αρκετές ημέρες κατά τις οποίες βρέθηκε υπό σημαντικές πιέσεις, αποκτώντας μεγάλη απόσταση από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά.
Καθοριστικό ρόλο για την πτώση του δολαρίου, γεγονός που ευνόησε τον χρυσό, διαδραματίζει η καθυστέρηση στην έγκριση των φορολογικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Trump από τη Γερουσία της χώρας, η οποία έχει φέρει προβληματισμό στις αγορές.
Παράλληλα, η είδηση ότι η προεκλογική καμπάνια του Trump βρίσκεται υπό έρευνα, αναφορικά με πιθανή ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016, επαναφέρει αναστάτωση στο εσωτερικό των ΗΠΑ, γεγονός που επίσης έχει εντείνει την πτώση του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS