Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ελλάς, το θέατρο του παραλόγου – Πότε επιτέλους θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη των πράξεων του;

tags :
Ελλάς, το θέατρο του παραλόγου – Πότε επιτέλους θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη των πράξεων του;
Για ακόμα μία φορά, λοιπόν, οι Έλληνες είναι θεατές ενός θεάτρου παραλόγου από μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι μπορεί να εμπαίζει τους πολίτες της αλλά και από υπουργούς, που -εύλογα μπορεί να πει κανείς- είναι κατώτεροι των περιστάσεων
Δεν είναι κρίμα μια χώρα σαν την Ελλάδα, με τέτοια ιστορία να ταλαιπωρείται από πολιτικούς που δεν είναι σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες τους;
Η απάντηση είναι προφανώς: ΝΑΙ.
Για ακόμα μία φορά, λοιπόν, οι Έλληνες είναι θεατές ενός θεάτρου παραλόγου από μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι μπορεί να εμπαίζει τους πολίτες της αλλά και από υπουργούς, που -εύλογα μπορεί να πει κανείς- είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
Η υπόθεση του Σαρωνικού είναι ακόμα ένα δείγμα αυτής της κατάστασης.
Πρόκειται για μια τεράστια οικολογική καταστροφή για την οποία κανείς δεν έχει βγει μπροστά να αναλάβει την ευθύνη ούτε για την ολιγωρία αλλά ούτε και για το φιάσκο του καθαρισμού της περιοχής, ούτε καν για την ίδια την καταστροφή.
Μέχρι που φτάσαμε στο σημείο, η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ» να σταματήσει για τουλάχιστον 48 ώρες, καθώς το πλοίο ΛΑΣΣΑΙΑ που είχε αναλάβει το έργο, όχι μόνο δεν είχε πιστοποιητικά ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση απάντλησης, αλλά όπως αποκαλύφθηκε είχε στις δεξαμενές του λαθραία καύσιμα!
Η ανάδοχος εταιρεία για την αντιρρύπανση, που με βάση τον νόμο έχει την ευθύνη να βρει πλοίο δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος για δεύτερη οικολογική καταστροφή.
Μέσα σε αυτές τις 48 ώρες, βέβαια, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής έφτασε έως τον Άρειο Πάγο για να βρει λύση, αλλά η εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδια…
Τελικά πλοίο βρέθηκε, όπως είπε, αλλά είναι εμφανές ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Βέβαια όλων αυτών προηγήθηκε το «θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού», στη συνέχεια ήρθε το «λογοπαίγνιο», μετά το «δεν ήταν λογοπαίγνιο», κι όλα αυτά μέσα σε διάστημα 24ωρών.
Σημειωτέον δε ότι την ημέρα του ναυαγίου ο κ. Κουρουμπλής έλειπε στο εξωτερικό, από όπου διεμήνυε μέσω τηλεφωνικών του παρεμβάσεων σε ραδιοφωνικές εκπομπές ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Όταν γύρισε δε έπειτα από πέντε ημέρες, η κατάσταση είχε βγει εκτός ελέγχου και η ρύπανση είχε φτάσει έως τις παραλίες της Αττικής.
Στη συνέχεια ήρθε το φιάσκο με το σκάφος απάντλησης.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σε μια «κανονική» ευρωπαϊκή χώρα, ο υπουργός ο οποίος ήταν υπεύθυνος για όλη αυτή την κατάσταση (και δεν εννοούμε για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου) δεν θα είχε παραιτηθεί;
Ο καθ’ ύλιν αρμόδιος υπουργός δεν θα έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί;
Θα υπάρξει ποτέ κάποιος σε αυτή τη χώρα κάποιος που θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί;
Και σημειωτέον κανείς νοήμων άνθρωπος δεν θα πιστέψει ότι ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα λύσει το πρόβλημα, ακόμα και στην ακραία περίπτωση που ο κ. Κουρουμπλής αλλάξει χαρτοφυλάκιο.
Ο ανασχηματισμός δεν ισοδυναμεί με ανάληψη ευθύνης…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης